Ostropelul de pui moldovenesc este delicios si consistent. Are avantajul ca o parte din supa de pui o puteti pastra pentru alte retete la care aveti nevoie.
Se curata gaina, se spala si se pune sa fiarba cu multa apa rece. Se inlatura spuma des, pentru ca supa sa ramana limpede. Dupa o jumatate de ora de fierbere la foc potrivit, se curata zarzavatul pentru supa, se spala si se pune la fiert impreuna cu pasarea. Gaina se pune la fiert intreaga. Se sareaza dupa gust si se continua fierberea pana cand carnea se desprinde de pe os. Se scoate pasarea pe un platou mare, se taie bucati potrivit de mari si se lasa sa se raceasca. Supa se strecoara si se amesteca cu mujdei de usturoi concentrat. Se foloseste doar o parte din supa, iar restul se intrebuinteaza pentru pregatirea unui alt fel de mancare. Bucatile de carne se pun in supa pregatita cu mujdei si potrivita de sare, eventual curatate de oase. Ostropelul trebuie sa fie foarte gras ca sa fie gustos.
Ostropelul moldovenesc se serveste fierbinte, cu mamaliguta calda.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii