Mancaruri cu carne

Reteta Piept de porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
retete123 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si incingeti pe aragaz un vas adanc tip caserola sau o tava pentru copt. Asezonati porumb

ingrediente

   4 porumbei
   ulei de masline
   1 legatura de ceapa verde
   cu cozile tocate si bulbii intregi
   1 catel de usturoi
   decojit si tocat marunt
   3 bucati bune de unt
   1 lingura cu varf de faina
   795 g-1 kg mazare
   proaspata ori congelata
   2 laptuci
   cu frunzele taiate in sferturi
   1
   1 l supa de carne sau de legume
   sare si piper negru proaspat macinat

mod de preparare

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz) si incingeti pe aragaz un vas adanc tip caserola sau o tava pentru copt. Asezonati porumbeii, apoi asezati-i in vasul


incins ca pe o carte deschisa, cu pielea in jos, impreuna cu putin ulei de masline. Lasati-i pe foc pana ce se rumenesc usor, apoi scoateti-i din vas. Tot acolo, caliti cozile de ceapa verde si usturoiul timp de 1 minut, pana ce se inmoaie putin. Adaugati bucatile de unt si faina. Dati focul mai incet si mai prajiti inca 3 minute, avand grija sa nu se schimbe culoarea compozitiei. Adaugati mazarea, bulbii de ceapa, frunzele de salata verde (laptucile) si suficienta supa incat sa fie totul acoperit, apoi asezati deasupra porumbeii, de data aceasta cu pielea in sus. Introduceti totul in cuptorul preincalzit si


gatiti timp de 20 de minute. Scoateti tava din cuptor si lasati sa se raceasca 5 minute, inainte de a servi.



Se serveste cald.





Alte retete recomandate:


Pastrama de oaie


Cartofi la cuptor


Ciuperci la cuptor
Incearca si Gulas cu galuste de casa
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porumbel inabusit cu mazare, laptuca si ceapa verde" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.