Mancaruri cu carne

Reteta Piept de pui cu alune

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Piept de rata cu portocala si miere (Reteta video)"
 
Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine.
Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pu

ingrediente

   1 piept de pui
   2 lingurite amidon
   1 lingura apa
   2 linguri sos soya
   2 linguri coniac
   100 ml supa de pui- de casa sau din cub
   2 linguri ulei floarea-soarelui
   100 gr alune nesarate
   de preferinta crude
   ceapa verde
   orez

mod de preparare

Orezul se fierbe la aburi, sau in apa cu sare, apoi se scurge bine.


Se incinge bine uleiul de floarea-soarelui si se caleste la foc iute pieptul de pui taiat cubulete; dupa trei minute, cand bucatelele sunt aproape patrunse, se adauga alunele si se mai lasa 2 minute, amestecandu-se des, ca alunele sa se rumeneasca uniform.


Intre timp, se amesteca amidonul cu apa, pana se omogenizeaza; se adauga sosul de soya, coniacul, apoi supa.


Se toarna amestecul obtinut peste ingredientele din tigaie si se lasa la fiert inca doua minute-trebuie amestecat destul de des, datorita amidonului sosul se incheaga aproape instantaneu, deci se poate prinde.


Se stinge focul, se adauga ceapa verde taiata pe lung, se amesteca de 2-3 ori-ceapa trebuie sa ramana crocanta.
Se serveste cu garnitura de orez simplu, sau stropit cu sos soya.


Pofta buna!





Reteta Piept de pui cu alune a fost propusa de oanaC pe forum culinar.ro





Alte retete cu specific chinezesc gasiti aici:


Pui cu ananas,


Mincare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci,


Porc cu alune si stafide
Incearca si Fenjke cu tocanita de vita carasoveneasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu alune" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.