Mancaruri cu carne

Reteta Porumbei cu arpagic caramelizat

portii reteta 2 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
gatire reteta 30m 
ani67 postat de
Postat pe: 10-11-2018
Adaugă în cartea de bucate
Un preparat care merita incercat !

ingrediente

2 portii

   2 porumbei tineri
   2 foi de dafin
   2 catei de usturoi
   sare
   piper
   un morcov
   250 g arpagic murat
   100 ml vin rosu
   o lingura de zahar
   50 ml supa(in care au fiert porumbeii)
   50 ml ulei

mod de preparare

1.Porumbeii curatati de fulgi se parlesc apoi se curata de intestine si se spala in mai multe ape reci.
Se pun la fiert in apa cu sare,in care am pus 2 foi de dafin ,2 catei de usturoi si un morcov,pana se inmoaie carnea(eu i-am fiert la oala cu presiune).
2.Porumbeii fierti se prajesc bine intr-un pic de ulei apoi se scot pe platou si in uleiul ramas se caleste un pic arpagicul murat,scurs bine.Se scoate arpagicul pe o farfuriuta,se scurge uleiul din tigaie apoi caramelizam lingura de zahar.Cand zaharul capata culoare maroniu deschis adaugam arpacicul si apoi vinul rosu si lasam sa clocoteasca la foc mic 5 minute pana ce sosul se leaga un pic apoi potrivim de sare si piper,dupa gust.Se servesc porumbeii calzi ,stropiti bine cu sosul si arpagicul caramelizat.
Pofta buna!
Incearca si Praz cu carne simplu
Daca ti-a placut reteta noastra "Porumbei cu arpagic caramelizat" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.