Mancaruri cu carne

Reteta Sarmale de varza rosie in sos de vin

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se spala varza, se curata, 8 foi se oparesc 3 minute in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece si se scurg. Se prajeste carnea in untura si se da prin ma

ingrediente

   1 varza rosie
   350 gr. file de porc
   1 lingura untura
   125 gr. sunca
   1 ou
   1 galbenus
   2 linguri pesmet
   2 linguri sherry sec
   sare
   piper
   1/2 lingura unt
   250 ml. supa de carne
   250 ml. vin rosu
   300 gr. smantana

mod de preparare

Se spala varza, se curata, 8 foi se oparesc 3 minute in apa cu sare. Se clatesc cu apa rece si se scurg. Se prajeste carnea in untura si se da prin masina de tocat. Sunca se taie cubulete, se amesteca cu carnea, oul, galbenusul, pesmetul, 1 lingura smantana si sherry. Se condimenteaza cu sare si piper. Se suprapun cate 2 foi de varza, se repartizeaza deasupra compozitiei de carne, se ruleaza si se prajesc sarmalele in unt. Se toarna supa, vinul si se inabusa 45 de minute. Se scot sarmalele. Zeama ramasa se amesteca cu restul de smantana, se mai da in clocot si se condimenteaza.
Acest preparat deosebit, se serveste in seara Craciunului, acompaniat de un vin rosu si stropit din belsug cu sos.
Incearca si Muschi la cuptor cu sos de mustar
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale de varza rosie in sos de vin" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.