Takpokkum

Takpokkum sau pulpe de pui brezate este o reteta coreeana. Pentru inceput, prajim semintele de susan pana se rumenesc, dupa care le pisam intr-un mojar.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Takpokkum

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 4 pulpe de pui
  • 3-4 fire de praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei portocaliu
  • 2-3 cm radacina de ginger
  • un ardei iute
  • o cana de orez cu bobul lung
  • 3 catei de usturoi
  • o pungulita mica de susan (sau 2 linguri)
  • o lingura de zahar
  • 5-6 linguri de sos de soia
  • o limeta
  • patrunjel proaspat
  • ulei pentru prajit
  • sare.

Mod de preparare

Takpokkum sau pulpe de pui brezate este o reteta coreeana.
Pentru inceput, prajim semintele de susan (fara ulei) pana se rumenesc, dupa care le pisam intr-un mojar, cu putina sare.
Pulpele de pui se scug bine de apa si se cresteaza (2-3 crestaturi), apoi se aseaza intr-un vas in care le vom marina, deci ar trebui sa fie un vas mai adanc astfel incat sosul sa le cuprinda.

Marinada se prepara asa:
Se toaca 2 fire de praz marunt, dar doar partea alba (foile nu se arunca, le vom folosi mai tarziu). Ghimbirul se toaca si el marunt. usturoiul se piseaza si el. Razuim limeta (pe razatoarea mica) si punem deoparte. Apoi o stoarcem, iar sucul il folosim pentru marinada.
Amestecam ghimbirul cu prazul tocat marunt, cu susanul si usturoiul pisat, cu 2 linguri de ulei, o lingura de zahar, sucul limetei si cu sos de soia (6 linguri). Aceasta mixtura o turnam peste pulpe, avem grija sa le acopere si dam la frigider pentru 2-3 ore ca sa se patrunda.
Cand sunt gata, incingem putin ulei intr-o tigaie (de preferat un wok), scoatem pulpele din marinada si le prajim. Apoi, turnam marinada din nou peste ele si adaugam coaja rasa de limeta si apa ca sa se acopere carnea. Fierbem pulpele de pui la foc mic, o jumatate de ora, intorcandu-le din cand in cand.
Intre timp ne apucam de orez si de legume.
Orezul se pune la fiert in apa cu sare (o cana de orez, 2 cani de apa).
Ardeii grasi se toaca cubulete mici, ardeiul iute rondele, prazul tot rondele (inclusiv foile care ne-au ramas de la marinada) si se pun peste pulpe cu cateva minute inainte sa fie gata. Ardeiul rosu l-am pastrat pentru ornat si l-am taiat fasii.


Servim pulpele de pui brezate cu orez fiert si presaram deasupra verdeata. Ornam cu fasii de ardei rosu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Clafoutis cu piersici, afine si strugurei
Bucataras.RO

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Un desert foarte gustos chiar daca aspectul lasa de dorit din cazua sucului scurs din piersici. Oricum s-a mancat rapid...

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola