Mancaruri cu cartofi

Reteta culinara Langos cu cartofi

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Intr-un vas adanc se framanta 150 grame faina, 110 ml lapte caldut, un praf de copt si 10 grame drojdie maruntita, apoi se acopera si se pune in loc

ingrediente

   400 gr faina
   110 ml lapte
   1 praf de copt
   10 gr drojdie
   200 gr cartofi
   ulei
   sare
   1 catel usturoi
   30 gr smantana
   50 gr telemea

mod de preparare

Intr-un vas adanc se framanta 150 grame faina, 110 ml lapte caldut, un praf de copt si 10 grame drojdie maruntita, apoi se acopera si se pune in loc cald sa dospeasca.


Peste aproximativ ¾ ora, firbem 200 grame cartofi si ii zdrobim.


Cand drojdia a a crescut, adaugam cartofii calduti inca, 250 grame faina. 1 lingurita sare, 150 ml apa calduta si framantam un aluat moale.
Daca este prea tare, mai punem putina apa, pentru a fi moale si usor de intins. Atat se framanta, pana se desprinde de pe peretii vasului.


Apoi presaram putina faina deasupra si, acoperind cu un servet curat, mai lasam inca o ora sa creasca, intr-un loc caldut.


Dupa ce aluatul cu basici a crescut de trei ori cat a fost initial, fara a-l mai framanta, cu mana umeda sau cu o lingura inmuiata in apa, rupem din aluat bucati de marimea unui ou si facem din ele bile pe care le punem pe scandura de aluat, umezita ( nu apasam aluatul, pentru a nu-si pierde gustul deosebit de dospit).
Bucatile de aluat le asezam cat mai departe una de alta, pentru a nu se lipi. Mai lasam asa bucatile pe scandura inca un sfert de ora, apoi cu mana umeda facem discuri de marimea podului palmei.


Langosii se prajesc intr-o tigaie mare, smaltuita, in care am pus sa se infierbante un nivel de minim 1,5 cm ulei pe ambele parti, pana devin aurii.


Langosii scosi din ulei, nu ii asezam unii peste altii, pentru ca se preseaza, ci ii asezam unul langa celalalt, in picioare, sprijiniti unul de altul, pe un gratar.


Cel mai potrivit pentru acest lucru, este gratarul de la grill, impreuna cu vasul dedesubt, pentru uleiul care se va scurge.


Langosii depozitati astfel, raman crocanti si uleiul de prisos se scurge de pe ei.
Se servesc calzi, unsi cu putin usturoi diluat cu apa si un praf de sare. Se zdrobeste sau se da prin razatoare un catel de usturoi, peste care se toarna 5 ml apa. Este mai gustos daca se unge cu smantana si deasupra se rade putin cascaval sau telemea.
Pofta buna!





Va recomandam si alte retete culinare:





Vinete la cuptor


Omleta cu spanac


Placinta de pui

Incearca si Cartofi umpluti cu branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Langos cu cartofi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite