Mancaruri cu cartofi

Reteta Tocanita de cartofi la ceaun

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Sandu_14096 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se incinge ceaunul. Se pune in ceaun slanina la topit. Dupa ce slanina s-a topit se adauga ceapa taiata marunt si ardeii taiati cubulete. Se lasa la p

ingrediente

   1 ceaun
   1 foc de lemne
   3 - 4 bucati de slanina
   3 cepe
   6 - 7 cartofi (depinde de dimensiunea ceaunului)
   250 ml bulion (optional)
   1-2 lingurite boia
   2-3 ardei grasi
   1 manunchi de patrunjel

mod de preparare

Se incinge ceaunul. Se pune in ceaun slanina la topit. Dupa ce slanina s-a topit se adauga ceapa taiata marunt si ardeii taiati cubulete. Se lasa la prajit ceapa si ardeii. Se adauga cartofii taiati in cuburi mari, se lasa tot la prajit. Se adauga boia, si dupa inca 5 min. suficienta apa cit sa acopere cartofii. La primul clocot se adauga patrunjelul si dupa care se mai lasa pe foc 2 clocote.
Se serveste cald. In functie de ceaun, cantitatile se modifica. Poate fi reincalzit pe un foc la aragaz daca e cazul dupa un timp.
Incearca si Pulpa de berbec la tava
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi la ceaun" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu cartofi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.