Pun limba la fiert , dupa care o curat de pielita , tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung. Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaun
Pun limba la fiert , dupa care o curat de pielita , tai morcovul rondele, ciupercile felii mari pe lung.
Intr-un vas (eu pana acuma am facut in ceaun mare de fonta, dar acuma, daca am la indemana wok-ul, ), pun rondele de morcovi la prajit - ideea e ca morcovul contine substante solubile in apa, deci prin prajirea asta in ulei se pastreaza gustul specific.
Se adauga si feliile de limba, se frig un timp.
Se adauga un catel de usturoi taiat marunt, si ceva vin rosu (dulceag).
Lasam sa se inabuse bine.
Adaugam ciupercile feliate si le lasam pana scad si lasa apa.
Dupa ce au scazut si ciupercile, adaugam ingredientele (o foaie de dafin, piper, o felie de lamaie, maraul taiat marunt, sare, pasta de tomate, un pc de zahar, ceapa taiata marunt.
Se da un clocot bun, pana se amesteca.
Dupa care ori se adauga suc de rosii, ori se completeaza cu apa si se mai pune pasta de tomate.
Dulceatza morcovului se pastreaza numai in el, nu se duce si in sos, acolo se simte mai intai lamaia, apoi dafinul, pe fondul gustului de la ciuperci. Limba isi pastreaza savoarea ei, pe care o simti numai cand gusti din ea.
Pofta buna!
Reteta Limba cu ciuperci a fost propusa de nenea Radu pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciuperci gasiti aici:
Placinta cu carne si ciuperci ,
Tocanita cu ciuperci,
Ciuperci cu mamaliga si sos de rosii
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatreteta este luata din revista click pofta buna,si este minunata,foarte foarte buna
Broccoli si conopida la cuptorIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii