Snitel crocant cu sos de ciuperci

Snitelul crocant cu sos de ciuperci este o reteta australiana cu carne delicioasa. Se taie carnea in felii de 1 cm grosime si se pune intr-un vas.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Snitel crocant cu sos de ciuperci

Ingrediente

  • Snitel:
  • 1 kg fleica vitel
  • 3 cepe
  • taiate solzisori
  • 1/4c dry sherry
  • 1/3 c brandy
  • 1 c faina
  • 3 oua
  • batute usor
  • 2 c pesmet
  • 1/2 c branza parmesan
  • rasa
  • 125 g unt.
  • Sos ciuperci:
  • 90 g unt
  • 750 g ciupercute
  • taiate pe jumatate
  • 1/4 c faina
  • 1 si 1/2 c supa concentrata de vita
  • 1/2 c smantana.
  • Masuri echivalente: 1c = o cana de 250ml

Mod de preparare

Snitelul crocant cu sos de ciuperci este o reteta australiana cu carne delicioasa. Se taie carnea in felii de1 cm grosime si se pune intr-un vas. Se adauga ceapa taiata si coniacul. Se amesteca si se lasa sa stea 3-4 ore (vasul acoperit, la frigider). Se scoate carnea, se sterge pe servetele, iar ceapa si coniacul se pastreaza pt. sosul de ciuperci. Se da carnea prin faina, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet amestecat cu parmesan ras. Se prajeste in unt, pe ambele parti, cateva minute (nu prea mult, sa nu se intareasca!). Se scot snitelele si se pun pe hartie absorbanta. Se acopera sa stea calde si se trece la prepararea sosului.
Pt. sos, se caleste ceapa in unt, pana se patrunde putin. Se adauga ciupercile taiate pe jumatate, se lasa 2 min pe foc, dupa care se adauga supa concentrata ( in loc de supa puteti folosi 200ml lapte + o cana de apa + 2 cuburi Knorr de vita) si coniacul ramas. Se lasa putin sa se patrunda ciupercile, se adauga faina desfacuta in putina apa. Se lasa sa se ingroase putin, apoi se opreste focul. Se adauga smantana si, eventual, patrunjel tocat.


Peste snitele crocante se pune sosul de ciuperci si se servesc alaturi de o salata de fasole verde cu usturoi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Ceafa de porc gatita la cuptor
Bucataras.RO

Ceafa de porc gatita la cuptor

Nu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...

Ceafa de porc gatita la cuptor
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise