Mancaruri cu fructe de mare

VIDEOReteta Creveti la tigaie cu piure cremos de porumb

portii reteta 1 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 7m 
admin postat de
Postat pe: 06-05-2016
Adaugă în cartea de bucate
Crevetii cu piure de porumb sunt considerati de multi a fi un preparat pretentios. Ei bine, n-ar trebui – acestia nu sunt nici greu de facut si sunt si extrem de rapizi. Vei vedea cat de bine se pot imbina aceste gusturi: crevetii vor fi picanti, dar totodata racoritori, si piure-ul va fi dulce, dar totodata satios

ingrediente

1 portii

   6 creveti curatati
   25 g de unt
   1 lingura de ulei de masline
   1 lingura de fresh de lamaie
   ½ legatura de patrunjel
   1/2 ardei iute
   2 catei de usturoi
   4 frunze de menta
   putin ghimbir
   sare si piper dupa gust
Pentru piure-ul de porumb:
   500 g de porumb la cutie
   25 ml de supa de legume
   30 ml de smantana de gatit
   15 g de unt
   sare si piper alb dupa gust
Voi incepe cu piure-ul de porumb: pune supa de legume si smantana de gatit pe foc si amesteca-le bine pana se omogenizeaza. Cand acestea au devenit fierbinti, adauga si porumbul amesteca-l pana devine fierbinte. Adauga untul, sarea si piperul alb. Ia de pe foc, pune intr-un castron si blendeaza totul. Trece piure-ul obtinut printr-o sita.


Toaca patrunjelul, ardeiul iute, usturoiul, menta si ghimbirul cat poti tu de marunt si pune-le pe toate intr-un castron. Peste acestea pune crevetii, uleiul de masline si potriveste de sare si piper. Amesteca bine. 


Incinge o tigaie si pune untul in aceasta. Pune toate ingredientele din bol in tigaie. Prajeste crevetii cateva minute, pe fiecare parte, pana-si schimba culoarea intr-o nuanta rosie deschisa, rozalie.


Stinge cu fresh-ul de lamaie. O combinatie minunata pe care ti-o recomand cu toata increderea!

" />

mod de preparare

Voi incepe cu piure-ul de porumb: pune supa de legume si smantana de gatit pe foc si amesteca-le bine pana se omogenizeaza. Cand acestea au devenit fierbinti, adauga si porumbul amesteca-l pana devine fierbinte. Adauga untul, sarea si piperul alb. Ia de pe foc, pune intr-un castron si blendeaza totul. Trece piure-ul obtinut printr-o sita.


Toaca patrunjelul, ardeiul iute, usturoiul, menta si ghimbirul cat poti tu de marunt si pune-le pe toate intr-un castron. Peste acestea pune crevetii, uleiul de masline si potriveste de sare si piper. Amesteca bine. 


Incinge o tigaie si pune untul in aceasta. Pune toate ingredientele din bol in tigaie. Prajeste crevetii cateva minute, pe fiecare parte, pana-si schimba culoarea intr-o nuanta rosie deschisa, rozalie.


Stinge cu fresh-ul de lamaie. O combinatie minunata pe care ti-o recomand cu toata increderea!

Incearca si Linte rosie cu peste
Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti la tigaie cu piure cremos de porumb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu fructe de mare

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Alte retete cu:
creveti
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.