Se fierb (separat) macaroanele conform instructiunilor de pe pachet, iar cotletele de cod, de asemeni, timp de 10' in apa usor sarata. apoi pestele se
Se fierb (separat) macaroanele conform instructiunilor de pe pachet, iar cotletele de cod, de asemeni, timp de 10' in apa usor sarata. apoi pestele se curata de pielita, se dezoseaza si se taie in bucati potrivit de mici.
Se prepara sosul alb topind untul si se soteaza putin esalota. se adauga faina amestecindu-se energic ca sa nu se arda, apoi laptele si condimentele.
Cind sosul incepe sa se ingroase, se ia de pe foc si se lasa putin la racit. dupa aceea se adauga pe rind in sos cite un galbenus, amestecindu-se totul mai apoi cu macaroanele si bucatile de cod fierte.
Se unge o forma termorezistenta cu putin unt/ulei si se tapeteaza cu pesmet.
Se toarna compozitia de graten in forma, se bat albusurile spuma si se intind deasupra gratenului.
Se presara pesmet si se da forma la cuptorul preincalzit la 200°C (foc tare), timp de 25-30' sau pina cind gratenul capata o culoare aramie.
se serveste cald sau rece linga o salata de morcovi (2) + mar ras (1) cu dressing (1 Lg zeama de lamiie + 1 lg zahar + 2 Lg ulei)
Pofta buna!
Reteta Graten de cod a fost propusa de Dan@ pe forum culinar.ro
Alte retete cu peste gasiti aici:
Papiote de peste,
Peste de mare cu unt alb si cartofi,
Paste cu peste
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaCu o crusta bine rumenita, fragede in interior, pulpele de pui la cuptor cu mustar sunt o reteta inedita cu un ingredient...
Pulpe de Pui cu Mustar la Cuptor (Reteta Video)Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii