Fasole facaluita este o reteta veche romaneasca, dar care se bunura de mare popularitate chiar si atunci cand nu e post. Pentru aceasta reteta de post cu fasole aveti nevoie de ulei, ceapa, boia si desigur fasole boabe
Fasolea se pune in apa, seara. Se fierbe a doua zi cu o lingurita cu sare, timp de 2-3 ore. Se scurge fasolea de apa in care a fiert si se paseaza. Piureul obtinut se freaca bine cu 150 ml ulei si sare dupa gust. Se toaca ceapa pestisori si se prajeste pana se inmoaie, in 100 ml ulei frecat cu boia.
Fasolea se ofera acoperita cu ceapa prajita si uleiul ramas.
Sursa acestei retete este blogul culinar truedelights.
Particip la concursul „ Bucate romanesti pentru zile cand postesti!” si pe Facebook am nickname-ul Pica Flori.
Alte retete recomandate:
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii