Mancaruri cu legume

Reteta Friganele cu mazare

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru friganele cu mazare painea alba se curata de coaja si se taie felii. Mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare, se fierbe si se scurge.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   mazare verde proaspata - 800 g
   unt - 75 g
   zahar - 25 g
   lapte - 150 ml
   paine alba - 200 g
   oua - 2 bucati
   marar verde - 1 legatura
   ulei - 75 ml

mod de preparare

Pentru friganele cu mazare painea alba se curata de coaja si se taie felii. Mazarea proaspata se curata, se spala, se introduce in apa cu sare, se fierbe si se scurge. Mararul verde se spala, se taie marunt. Ouale se spala sub jet de apa rece, se sparg intr-un vas si se bat cu telul. Mazarea se inabusa in unt cu 50 ml apa, se adauga sare, zahar, jumatate din cantitatea de marar verde, continuandu-se fierberea. Feliile de paine se inmoaie in lapte, se storc putin, se trec prin ou cu sare si se prajesc in ulei infierbantat.




Friganelele cu mazare se servesc calzi, cu marar verde deasupra.


Incearca si Ardei copti cu smantana
Daca ti-a placut reteta noastra "Friganele cu mazare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.