Mancaruri cu legume

Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h 
gatire reteta 30m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 18-05-2017
Adaugă în cartea de bucate
O idee pentru o masa alaturi de familie. Ravioli pot fi umpluti cu carne, peste, legume sau branzeturi. Eu am facut de aceasta data cu branza si au fost foarte gustosi serviti alaturi de mazare verde.

ingrediente

8 portii

   300 gr faina
   100 gr apa
   2 linguri ulei masline
   2 oua
   250 gr ricotta
   sare
   1/2 lingurita pudra de ghimbir
   400 gr mazare
   1 ceapa mica
   1 lingura ulei
   1 mana buna spanac
   patrunjel verde tocat
   3-4 rosii chery
   1 lingurita boia afumata

mod de preparare

Ravioli:Intr-un bol mare, punem faina cernuta. Ouale le batem cu o furculita, impreuna cu putina sare.
Punem ouale in mijlocul fainii, punem uleiul de masline si apa. Framantam un aluat ferm si nelipicios.
Il lasam putin sa stea, pana cand pregatim umplutura.

Umplutura:Ricotta (poate fi inlocuita cu branza de vaci buna si cremoasa ), o maruntim cu o furculita si adaugam condimente: sare si pudra de ghimbir. Amestecam bine.
Aluatul il intindem cat putem de subtire (2-3mm). Taiem aluatul in patratele egale si punem pe fiecare bucatica de aluat cate o lingurita de umplutura. Incepem sa formam ravioli : luam un colt si il unim cu coltul opus, apasam bine pe margini astfel incat sa nu iasa umplutura in timpul fierberii. Aducem partile laterale si le unim formand un melc. Forma si felul in care ii faceti, nu conteaza. II lasam deoparte.
Punem intr-o oala, 3 litri de apa la fiert impreuna cu sare. Cand apa fierbe, punem ravioli la fiert si ii lasam pana se ridica deasupra apei. II scoatem si ii scurgem cu o paleta.
Eu i-am pregatit cu mazare verde pe care am pregatit-o cat timp fierb ravioli. Calim o ceapa mica intr-o lingura de ulei, adaugam mazare verde congelata, sare si piper si foarte putina apa. Lasam sa fiarba pentru 10 minute.
Punem rosiille chery taiate in jumate, spanacul spalat si ravioli fierti. Amestecam de cateva ori, astfel incat sa se amestece toate. Oprim focul si presaram deasupra patrunjel verde taiat marunt. Punem capacul si lasam sa se odihneasca. Servim dupa 10 minute.

Incearca si Galuste din ciuperci
Daca ti-a placut reteta noastra "Ravioli umpluti cu ricotta serviti cu mazare" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu legume

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite