Tarta cu legume

Tarta cu legume este o reteta pe care o gasiti pe culinar.ro, printre multe alte retete cu legume, gustoase si foarte apreciate. Tarta cu legume se prepara din aluat si multe legume.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 1 lingurita sare
  • 60 gr unt
  • 200 ml apa
  • 1 cubulet drojdie
  • Pentru umplutura:
  • 2 ardei grasi
  • 4-5 ciuperci
  • 1 dovlecel mic
  • 1 ceapa
  • 50 gr masline
  • 3 catei usturoi
  • 3 oua
  • 150 gr telemea
  • 50 gr unt
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat si se framanta un aluat potrivit de tare. Se lasa la crescut 30 de minute la loc cald. Separat, se caleste ceapa toacata marunt in unt incins, apoi se adauga ciupercile feliate, dovlecelul taiat cubulete, ardeii taiati fasii si se caleste in continuare pana scade zeama. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Aluatul se intinde intr-o foaie subtire si se tapeteaza o forma rotunda de placinta, lasand sa cada peste marginea formei, aluatul in plus. Se condimenteaza legumele calite, apoi se amesteca cu maslinele feliate, patrunjelul tocat, ouale, usturoiul zdrobit si bucatelele de telemea. Se toarna compozitia in forma, se acopera pe jumatate cu foaia de placinta ramasa in plus, se unge cu unt, apoi se introduce in cuptorul incins, cca 50 de minute.


Tarta se serveste calda.
Alte retete:
Mancare de mazare
Legume la cuptor
Cartofi la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Tarta cu legume
Bucataras.RO

Tarta cu legume

Din categoria  "retete de post economice", va pot spune ca aceasta tarta, asa simpla cum a fost, a avut...

Tarta cu legume
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola