Mancaruri cu orez

Reteta Orez israelian

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
I_17552 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se foloseste orez cu bobul lung. Orezul se acopera 4 cm. cu apa si se lasa peste noapte. A doua zi se da la foc orezul 8 minute. Intr-o tigaie se praj

ingrediente

   500 gr. orez
   1 lingura sare
   100 gr. fistic
   100 gr. alune
   50 gr. prune uscate
   coaja de la 2 portocale
   2 cartofi
   2 lingurite suc de lamaie
   1/2 cana de ulei
   1/2 lingura coriandru
   1/2 lingurita sofran

mod de preparare

Se foloseste orez cu bobul lung. Orezul se acopera 4 cm. cu apa si se lasa peste noapte. A doua zi se da la foc orezul 8 minute. Intr-o tigaie se prajesc cartofii cu condimentele. Intr-un vas se pun cartofii, 1/3 din orez, fructe uscate, apoi inca un strat de orez si unul de fructe, ultimul fiind de orez. Se acopera cu un prosop, se pune capacul deasupra si se lasa 40 de minute.
Se serveste la fripturi de pui.
Incearca si Rizotto cu ochiuri
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez israelian" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.