Mancaruri cu orez

Reteta Risotto

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Risotto este dupa paste poate cel mai indragit preperat culinar italian. Putini stiu insa sa il faca cum trebuie, sa obtina acea consistenta cremoasa

ingrediente

   1 l supa de baza (de pasare
   peste sau legume)
   1 lingura ulei de masline
   2 cepe medii
   2 catei de usturoi
   1 jumatate capatana de telina
   400 gr orez
   2 pahare de vermut alb sau vin alb sec
   sare de mare
   piper negru proaspat macinat
   70 gr unt
   115 gr parmezan ras

mod de preparare

Risotto este dupa paste poate cel mai indragit preperat culinar italian. Putini stiu insa sa il faca cum trebuie, sa obtina acea consistenta cremoasa fara a deveni lipicios orezul. Incalziti supa. Intr-un alt vas, incingeti uleiul de masline, adaugati ceapa, usturoiul si telina, tocate marunt, apoi caliti-le la foc foarte mic timp de circa 4 minute. Atunci cand legumele s-au inmuiat, adaugati orezul si dati focul mai tare. Cand orezul va incepe sa se prajeasca, amestecati incontinuu. Dupa un minut, el va deveni usor translucid. Adaugati vermutul sau vinul si continuati sa amestecati. Indata ce vermutul sau vinul a fost absorbit de orez, adaugati primul polonic de supa fierbinte si un praf bun de sare. Dati focul mai mic, astfel incat orezul sa nu se gateasca prea repede la exterior. Continuati sa adaugati cate un polonic de supa, amestecand continuu timp de 15 minute, pana cand orezul este moale, dar a ramas putin crocant. Luati vasul de pe foc si adaugati untul si parmezanul, amestecand continuu. Acoperiti vasul cu un capac si lasati orezul sa stea asa timp de 2-3 minute.
Se serveste imediat.





Alte retete:





Placinta cu dovleac


Papanasi fierti


Supa de galuste
Incearca si Tocanita de pasare cu orez
Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.