Mancaruri cu orez

Reteta Sabzi Polo (orez cu verdeata)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Sabzi Polo este un fel de mancare iranian care consta in orez cu verdeturi. De obicei se serveste cu peste, dar varianta pe care v-o prezentam nu con

ingrediente

   300 g orez basmati
   1 legatura de patrunjel
   1 legatura de marar
   coditele de la o legatura de ceapa verde
   1 legatura coriandru
   1 lingurita turmeric
   o ceapa alba tocata marunt
   ulei
   Lipie libaneza
   sare si piper

mod de preparare

Sabzi Polo este un fel de mancare iranian care consta in orez cu verdeturi. De obicei se serveste cu peste, dar varianta pe care v-o prezentam nu contine un astfel de ingredient.Orezul se spala cu apa rece si se lasa la inmuiat o jumatate de ora inainte de a fi pus la fiert. Apoi intr-un vas se pune apa la fiert, cu sare si cand clocoteste se adauga orezul. Se fiebe aproximativ 10 minute, sau pana incepe sa se inmoaie, dar nu trebuie sa fie fiert complet. Se scurge intr-o strecuratoare si se clateste cu apa rece, exact ca pastele.


Intre timp intr-o tigaie se caleste in 3 linguri de ulei ceapa taiata marunt, se adauga turmericul si verdeata tocata. Se amesteca pentru a nu se arde si a nu capata un gust amar. Cand este gata se amesteca cu orezul.


Acum aveti nevoie de un vas nelipicios cu capac in care incingeti 4 linguri de ulei . Daca folositi lipie libaneza, o asezati pe fundul vasului si peste ea turnati orezul amestecat cu verdeata. Daca nu folositi lipie, puneti orezul direct peste uleiul incins. Eu prefer sa pun lipie pentru ca se face crocanta si scade riscul de a arde orezul. Puneti capacul peste vas astfel incat sa fie inchis perfect. Puteti pune intre capac si vas un prosop de bucatarie curat pentru a pastra aburul in interior.


Puneti vasul pe aragaz pe ochiul cel mai mic, dat la flacara minima si il lasati fara sa amestecati cam 20 de minute. Cu cat sta mai mult cu atat stratul de jos se face mai crocant si mai gustos, dar cel mai sigur si ca sa nu riscati sa il ardeti, mai ales daca pregatiti pentru prima data aceasta reteta, il bagati in cuptorul incins, la temperatura cea mai mica si il lasa cel putin 30 min. Va dati seama ca este facut atunci cand orezul de pe marginea vasului este usor auriu.


Cand este gata, dati capacul la o parte, il mai lasati 5-10 minute descoperit iar apoi puneti un platou mare deasupra vasului si il intoarceti, cu grija, sa nu va ardeti.



Este delicios daca il il serviti cu iaurt cu menta si castravete.


Se serveste de obicei cu peste, creveti sau cu Kookoo Sabzi.


Pofta buna!





Reteta Sabzi Polo (orez cu verdeata) a fost propusa de retetepersane pe forum culinar.ro





Alte retete cu orez gasiti aici:


Orez Jasmine cu creveti,


Orez verde,


Mincare chinezeasca cu pui, orez si ciuperci
Incearca si Orez cu legume la cuptor
Daca ti-a placut reteta noastra "Sabzi Polo (orez cu verdeata)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu orez

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.