Mancaruri cu peste

Reteta Cega prajita cu unt

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru cega prajita cu unt pestele se spala si se curata cu un cutit de solzii de pe spinare si, dupa ce se scot intestinele, se face o crestatura in lungimea sirei spinarii.

ingrediente

Pentru 5 portii:
   cega - 400 g
   faina - 50 g
   ulei - 100 ml
   zeama de lamaie
   unt - 50 g
   sare dupa gust

mod de preparare

Pentru cega prajita cu unt pestele se spala si se curata cu un cutit de solzii de pe spinare si, dupa ce se scot intestinele, se face o crestatura in lungimea sirei spinarii, extragandu-se nervul. Se taie felii mai groase, care se ung cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza, se dau prin faina si se prajesc in ulei amestecat cu unt.




Cega prajita cu unt se serveste fierbinte, cu cartofi natur peste care se presara patrunjel verde taiat marunt si se stropeste cu unt topit.


Incearca si Peste in aluat
Daca ti-a placut reteta noastra "Cega prajita cu unt" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.