File de peste cu citrice

Fileul de peste cu citrice este absolut delicios. Pestele se coace la cuptor in sosul aromat, primind astfel o aroma incredibila.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
File de peste cu citrice

Ingrediente

  • 4 fileuri de Pangasius sau cod (sau orice peste va place)
  • sare si piper
  • ulei de masline pentru ungerea fileului
  • rozmarin
  •  
  • si marinata facuta din:
  • coaja si zeama de la o lamaie mica
  • coaja de la o portocala
  • 3 lingurite de mustar de masa
  • o lingura miere
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • o lingura ulei de masline.

Mod de preparare

Fileurile se dezgheata si se lasa la zvantat intr-o strecuratoare.

Se ung cu ulei si de dau cu sare si piper dupa preferinta apoi se presara cu rozmarin, si se pun la rece 30 de minute.

Dupa trecerea timpului se prepara marinata din ingredientele de mai sus si se pregatesc folii de aluminiu suficient de mari sa impachetam pestele.

Se unge fiecare folie cu marinata, se aseaza fileurile apoi se toarna peste toate patru egal marinata ramasa.

Se strang foliile, se pun in tava unul langa altul si se baga la cuptor la foc potrivit pentru 10 minute.

Dupa trecerea timpului se desface folia pestilor si se mai baga la cuptor 5 minute sa se evapore sosul ramas.

Reteta File de peste cu citrice a fost propusa de FlorentinaG pe forum culinar.ro


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Turta dulce 3
Bucataras.RO

Turta dulce 3

Nu puteam sa astept Sarbatorile de iarna fara turta dulce, mai ales ca imi place mult sa fac tot ce inseamna forme decupate...

Turta dulce 3
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola