Mancaruri cu peste

VIDEOReteta Saramura de peste - video

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 20m 
admin postat de
Postat pe: 16-11-2015
Adaugă în cartea de bucate
M-am gandit sa-ti pregatesc inca o reteta care are sute de versiuni si care totodata starneste competitia in pescarii de pretutindeni: saramura de peste.

ingrediente

6 portii

   5 tipuri diferite de peste
   3 gogonele
   100 ml zeama gogonelelor
   1 lingura de capere
   4 rosii
   1 lingurita de coaja rasa de lamaie sau lime
   ½ lingurita de ghimbir ras
   2 ardei rosii
   2 morcovi
   3 cepe salote
   2 batoane de telina apio
   4 catei de usturoi
   ½ de legatura de patrunjel
   ½ de legatura de leustean
   ½ lingurita de pasta de ardei iute
   1 lingurita de pasta de ardei dulce
   2 buc. de anason stelat
   5 linguri de ulei de masline
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Ai nevoie de mai multe tipuri de peste – eu am ales 5 pesti diferiti (fiecare-si aduce contributia la gust prin unicitatea sa). Pestii au fost eviscerati si curatati de solzi in prealabil.
Pune intr-o tava cu hartie de copt rosiile, usturoiul si ardeii;
Introdu-le in cuptor la 180 de grade pana ce acestea se coc;
Verifica-le din cand in cand pentru ca unele legume se vor coace mai repede decat altele;
Intoarce-le pentru a se patrunde uniform;
Unge pestii cu 2-3 linguri de ulei de masline si sareaza-i dupa plac – nu exagera cu sarea pentru ca s-ar putea ca zeama din gogonele sa fie la randul ei sarata;
Incinge o tigaie grill si pune pestii acolo cca 1 minut pe fiecare parte;
Pestele cand este gata se intoarce foarte usor. Nu il grabiti pentru ca acesta se va lipi;
Scoate pestii pe o farfurie;
Da pe razatoare morcovii si telina apio, iar ceapa salota tai-o cuburi;
Incinge o tigaie si caleste putin morcovii in 2 linguri de ulei de masline;
Adauga apoi piper, ghimbir ras, coaja de lamaie rasa, caperele si zeama de la capere;
Adauga si gogonelele tocate cubulete mici in prealabil;
Caleste inca 1 min si ia de pe foc;
Rastoarna totul intr-o oala;
Scoate legumele din cuptor, in functie de cat de repede s-au copt;
Curata rosia de pielita si toac-o marunt;
Pune mai multe straturi de folie de plastic peste ardeii copti fierbinti si lasa-i cca 10 min;
Curata-i apoi cu usurinta, indeparteaza semintele si taie-i cubulete mici;
Zdrobeste usturoiul intr-un mojar;
Adauga apoi toate legumele care au fost in cuptor peste cele din oala;
Pune pestele si anasonul deasupra si completeaza cu apa fierbinte;
Pune oala pe foc mic si lasa saramura sa scada cca 10 min;
Adauga spre sfarsit zeama de la gogonele, rosiile, pasta de ardei iute si dulce si mai lasa sa dea intr-un clocot;
Potriveste de sare si piper daca mai e cazul;
Toaca patrunjel si leustean si presara pe deasupra cu generozitate;
Scoate pestele si serveste-l alaturi de un sos aioli sau clasicul mujdei si mamaliguta, iar zeama savureaz-o separat;
Incearca si Calcan prajit
Daca ti-a placut reteta noastra "Saramura de peste - Reteta video" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.