Mancaruri cu peste

Reteta Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 40m 
Maya postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Portofele cu somon afumat si ricotta (Reteta video)"
 
Se spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa,

ingrediente

   350-400 g filet de somon
   6 foi aluat foetaj (20x10 cm)
   500-600 g spanac
   1 ceapa mica
   3 linguri ulei de masline
   125 g mozzarella
   1 galbenus
   1 lingura lapte
   zeama de lamaie
   sare si piper dupa gust

mod de preparare

Se spala bine spanacul, se fierbe dupa care se stoarce bine. Tocam ceapa, o punem la calit usor in ceva ulei de masline. Cand ceapa devine sticloasa, adugam spanacul si amestecam. Oprim focul, condimentam cu sare si piper dupa gust, dupa care lasam la racorit putin.


Somonul se stropeste cu zeama de lamaie, se sareaza si pipereaza dupa gust. Intindem aluatul foietaj si taiem dreptunghiuri. Punem o gramajoara de spanac, deasupra o felie de mozzarella, saram, iar peste punem cate o bucata/felie de somon. Acoperim cu partea cealalta de aluat, inchidem bine cu o coada de lingura. Amestecam galbenusul cu lapte, ungem deasupra si dam la cuptorul incalzit in prealabil la 190-200 grade C. Cand e rumen bine, se scoate, se lasa 4-5 minute la racorit.
Se serveste cald.
Incearca si Crap simplu prajit
Daca ti-a placut reteta noastra "Somon pe mozzarella si spanac in aluat foetaj" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite