Mancaruri cu vanat

Friptura de caprioara cu galbiori

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 3h:45m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Friptura de iepure la cuptor (Reteta Video)"
 
Friptura de caprioara va fi o cina delicioasa. Carnea frageda de la bait servita alaturi de niste galbiori, va fi un deliciu culinar.

ingrediente

   1 kg. carne de caprioara (sira spinarii cu os)
   70 gr. unt pentru gatit
   sare
   piper proaspat macinat
   300 gr. oase si tandoane de caprioara
   150 gr. soric de pe slanina
   1 morcov
   100 gr. telina taiata marunt
   1 ceapa
   2 linguri pasta de rosii
   2 linguri de faina
   1 ramurica de cimbrisor
   o foaie de dafin
   o ramurica de rozmarin
   10 boabe de ienupar
   o lingurita de piper boabe
   o lingurita de seminte de coriandru
   400 ml. vin rosu
   4 pere taiate in doua (din compot)
   600 gr
   galbiori (se gasesc in comert)
   20 gr. unt
   6 linguri de jeleu de coacaze
   100 gr. smantana

mod de preparare

1. Curatam carnea de caprioara de pielite, o saram si o piperam. Se lasa deoparte. Tendoanele si oasele de caprioara, precum si soricul se pun intr-o cratita cu 20 gr. unt. Le prajim bine, apoi adaugam zarzavatul si le prajim impreuna cca. 5 minute. Punem peste pasta de rosii si presaram faina, continuand frigerea.Avem grija sa nu se arda. Condimentam cu cimbrisor, rozmarin, ienupar boabe, piper boabe, foaia de dafin, seminte de coriandru, adaugam vinul si 1 litru apa. Fierbem cca. 2 ore, pe foc mic.




2. Cand s-au fiert, scoatem oasele, tendoanele si soricul, strecuram zeama si o repunem la fiert pana scade si ramane doar 300 ml., in care 2 linguri de jeleu de ribizli, sare si piper.




3. Se preincalzeste cuptorul la 180*C. Intr-un vas de Jena, punem 50 gr. unt de gatit si cand acesta este fierbinte, punem carnea de caprioara, o frigem pe toate partile, o acoperim cu folie de aluminiu si, la foc moderat, 45 de minute.




4. Se frig galbiorii in unt pentru gatit aproximativ 3 minute, saram si piperam. Cu un cutit ascutit taiem carnea de pe os in felii de 2 cm, iar jiul lasat de carne din vasul de Jena il strecuram si il adaugam in sos.




5. Osul de pe care am taiat carnea il punem pe un platou incalzit in prealabil si aranjam bucatile taiate la loc (am taiat carnea pentru a putea fi servita usor de comeseni).




Carnea de caprioara asezata pe platou se va servi cu pere umplute cu jeleu de coacaze, asezate de o parte si de alta a carnii, cu sosul, care se toarna peste carne si cu galbiorii presarati tot peste carne. Preparatul poate fi servit cu diferite salate si garnituri, printre care cele mai gustoase ar fi galustele de faina cu crutoane de paine prajita.


Un vin rosu va fi servit cu acest preparat delicios.

Incearca si Sarmale din carne de mistret
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de caprioara cu galbiori" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite