Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare

Un gust delicios, la un preparat deosebit!

Portii
2
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Porumbei in cuib de gris cu sos de merisoare

Ingrediente

  • 2 porumbei
  • sare
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina de patrunjel
  • 100 ml ulei
  • cuibul din gris:
  • 2 oua
  • 5 linguri cu varf de gris
  • un praf de sare 40 ml ulei (o lingurita)
  • sos dulce acrisor din merisoare:
  • 100 g merisoare deshidratate
  • 50 ml vin rosu
  • un cub de unt
  • 1 lingura de zahar din cocos sau brun
  • un praf de scortisoara
  • 2 frunze de menta proaspata

Mod de preparare

Eu am avut 2 porumbei mari, de camp, porumbei salbatici. Dupa ce i-am curatat, parlit si scos intestinele, spalati bine, i-am pus la oala sub presiune sa fiarba in apa cu sare, cu morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel, curatate si lasate intregi. Au fiert aproape o ora, apoi i-am scos din supa, i-am lasat sa se scurga si i-am rumenit bine in ulei incins.

Am pregatit 2 galusti mari din gris astfel: am batut spuma tare albusurile cu un praf de sare, galbenusurile frecate un pic cu uleiul, le-am incorporat in albusuri si am adaugat grisul in ploaie. Am lasat amestecul 5 minute, dupa care cu ajutorul unui polonic umplut cu amestecul de gris le-am scufundat in supa in care am fiert porumbeii, supa care clocotea la foc mic, am lasat sa fiarba la foc domol cate 5 minute pe ambele fete, apoi le-am lasat la scurs intr-o spumiera.

Am pregatit sosul astfel: de seara am pus merisoarele uscate intr-un pahar si am turnat vinul cu un praf de scortisoara peste ele. Le-am lasat peste noapte sa se umfle, apoi le-am scurs bine pastrand vinul. Am incins intr-o tigaie un cub de unt cu o lingura de zahar de cocos sau zahar brun. Cand s-a caramelizat, am pus merisoarele scurse si am stins cu paharul de vin. Am lasat amestecul in care am pus si 2 ramurele de menta verde, sa fiarba in clocote mici pana s-a legat un pic.

Am montat farfuriile, asezand pe platou o galusca mare de gris, deasupra porumbelul rumenit stropit cu acest sos dulce acrisor de merisoare.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Dovlecei umpluti cu de toate
Bucataras.RO

Dovlecei umpluti cu de toate

O rețetă așa de reciclare cu ce mai avem prin frigider. Astfel de rețete fac mereu parte din colecția retete de suflet...

Dovlecei umpluti cu de toate
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise