Pulpa de cerb

• adaugati boabele de ienupar, patrunjelul, uleiul de masline si usturoiul in blender – asezonati cu sare si

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata
Pulpa de cerb

Ingrediente

  • pulpa de cerb - 1 buc 800 g si cca 4,55 cm grosime
  • ienupar - 45 bobite zdrobite la mojar
  • patrunjel - ½ legatura
  • ulei de masline - 200 ml
  • cimbru proaspat - 2 fire
  • rozmarin proaspat - 1 fir
  • unt - 30 g
  • vin rosu demisec, calitativ - 100 ml (optional puteti sal reduceti pe foc, inainte de al pune in punga de vidat)
  • usturoi - 4 catei
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare


• adaugati boabele de ienupar, patrunjelul, uleiul de masline si usturoiul in blender – asezonati cu sare si piper si blendati pana obtineti o emulsie
• ungeti pulpa de cerb cu aceasta emulsie si lasati-o la marinat pentru 10 minute, folosind caserola de marinare rapida Foodsaver
• faceti un "pat" de 15 straturi de folie de plastic
• asezonati din nou pulpa de cerb – puneti-o pe folia de plastic si rulati-o strans
• gauriti-o cu o scobitoare pe alocuri si introduceti-o in punga de vidat Foodsaver
• puteti pune si restul marinadei in punga, adaugati si cimbrul, iar cand o vidati, folositi 1-2 servetele in interiorul pungii pentru a absorbi excesul de sucuri – sau puteti sa opriti vidarea in punctul in care doriti, activand butonul de sigilare
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 65 ⁰C si lasati pulpa de cerb acolo pentru 2 ore – 2 ore si 20 de minute, in functie de grosime
• scoateti-o din punga si sotati-o in unt, cu usturoi, sare, piper si o crenguta de rozmarin
• stingeti cu vin rosu
• se serveste medium rare – medium.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, de tipul sau, precum si de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Spaghete cu crema de sfecla coapta in cuptor
Bucataras.RO

Spaghete cu crema de sfecla coapta in cuptor

Spaghete fabuloase si sanatoase!

Spaghete cu crema de sfecla coapta in cuptor
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola