Mancaruri cu vanat

Reteta Pulpa de cerb

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 08-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pulpa de miel la cuptor cu menta si afumatura"
 

• adaugati boabele de ienupar, patrunjelul, uleiul de masline si usturoiul in blender – asezonati cu sare si

ingrediente

4 portii

   pulpa de cerb - 1 buc 800 g si cca 4,55 cm grosime
   ienupar - 45 bobite zdrobite la mojar
   patrunjel - ½ legatura
   ulei de masline - 200 ml
   cimbru proaspat - 2 fire
   rozmarin proaspat - 1 fir
   unt - 30 g
   vin rosu demisec, calitativ - 100 ml (optional puteti sal reduceti pe foc, inainte de al pune in punga de vidat)
   usturoi - 4 catei
   sare si piper dupa gust

mod de preparare


• adaugati boabele de ienupar, patrunjelul, uleiul de masline si usturoiul in blender – asezonati cu sare si piper si blendati pana obtineti o emulsie
• ungeti pulpa de cerb cu aceasta emulsie si lasati-o la marinat pentru 10 minute, folosind caserola de marinare rapida Foodsaver
• faceti un "pat" de 15 straturi de folie de plastic
• asezonati din nou pulpa de cerb – puneti-o pe folia de plastic si rulati-o strans
• gauriti-o cu o scobitoare pe alocuri si introduceti-o in punga de vidat Foodsaver
• puteti pune si restul marinadei in punga, adaugati si cimbrul, iar cand o vidati, folositi 1-2 servetele in interiorul pungii pentru a absorbi excesul de sucuri – sau puteti sa opriti vidarea in punctul in care doriti, activand butonul de sigilare
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 65 ⁰C si lasati pulpa de cerb acolo pentru 2 ore – 2 ore si 20 de minute, in functie de grosime
• scoateti-o din punga si sotati-o in unt, cu usturoi, sare, piper si o crenguta de rozmarin
• stingeti cu vin rosu
• se serveste medium rare – medium.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, de tipul sau, precum si de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 
Incearca si Cotlete de caprioara ca la Baden
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de cerb" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu vanat

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.