Pulpa de mistret cu fenicul

• faceti o emulsie in blender din ienibahar, usturoi, ulei de masline, patrunjel, seminte de fenicul, sare si

Portii
4
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
ridicata
Pulpa de mistret cu fenicul

Ingrediente

  • pulpa de mistret - aprox 750 - 850 g
  • ienibahar - 45 bobite
  • anason stelat - 2 stelute
  • seminte de fenicul - 1/2 lingurita
  • fenicul - 1/2 buc
  • usturoi - 4 catei
  • ulei de masline - 200 ml
  • unt 50 g
  • patrunjel - 1/2 legatura
  • sare, piper dupa gust
  • vin rosu demisec, calitativ

Mod de preparare


• faceti o emulsie in blender din ienibahar, usturoi, ulei de masline, patrunjel, seminte de fenicul, sare si piper
• asezonati carnea de mistret cu sare si piper
• adaugati emulsia si vinul si marinati pentru 10 minute, folosind caserola de marinare rapida FoodSaver 
• lasati-o apoi in frigider la marinat pe timpul noptii
• taiati bucata de pulpa in jumatate (pe lungime) si vidati intr-o punga de vidare FoodSaver, impreuna cu jumatate de fenicul taiat in felii foarte subtiri, anasonul, untul si restul de sos de marinada (cand o vidati puteti sa folositi 1-2 servetele in interiorul pungii, pentru a absorbi excesul de sucuri, sau puteti sa opriti vidarea in punctul in care doriti, activand butonul de sigilare)
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 70⁰C si lasati mistretul acolo timp de 3 ore
• scoateti-l din punga si brezati-l pe fiecare parte in unt, putin usturoi, sare si piper
• se serveste well-done.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Orez cu lapte si sos de capsuni
Bucataras.RO

Orez cu lapte si sos de capsuni

Un desert delicios pentru copii si nu numai! 

Orez cu lapte si sos de capsuni
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise