Pulpa de mistret cu fenicul

• faceti o emulsie in blender din ienibahar, usturoi, ulei de masline, patrunjel, seminte de fenicul, sare si

Portii
4
Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
180 minute
Complexitate
ridicata
Pulpa de mistret cu fenicul

Ingrediente

  • pulpa de mistret - aprox 750 - 850 g
  • ienibahar - 45 bobite
  • anason stelat - 2 stelute
  • seminte de fenicul - 1/2 lingurita
  • fenicul - 1/2 buc
  • usturoi - 4 catei
  • ulei de masline - 200 ml
  • unt 50 g
  • patrunjel - 1/2 legatura
  • sare, piper dupa gust
  • vin rosu demisec, calitativ

Mod de preparare


• faceti o emulsie in blender din ienibahar, usturoi, ulei de masline, patrunjel, seminte de fenicul, sare si piper
• asezonati carnea de mistret cu sare si piper
• adaugati emulsia si vinul si marinati pentru 10 minute, folosind caserola de marinare rapida FoodSaver 
• lasati-o apoi in frigider la marinat pe timpul noptii
• taiati bucata de pulpa in jumatate (pe lungime) si vidati intr-o punga de vidare FoodSaver, impreuna cu jumatate de fenicul taiat in felii foarte subtiri, anasonul, untul si restul de sos de marinada (cand o vidati puteti sa folositi 1-2 servetele in interiorul pungii, pentru a absorbi excesul de sucuri, sau puteti sa opriti vidarea in punctul in care doriti, activand butonul de sigilare)
• incingeti aparatul de gatire in vid SousVide Supreme la 70⁰C si lasati mistretul acolo timp de 3 ore
• scoateti-l din punga si brezati-l pe fiecare parte in unt, putin usturoi, sare si piper
• se serveste well-done.

Pofta buna! 

*gatirea in SousVide Supreme depinde foarte mult de grosimea bucatii de carne, precum si de tipul carnii sau de gramaj. Timpul si temperatura difera foarte mult in functie de acesti factori esentiali. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Ciorba de salata verde
2
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
3
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
4
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
5
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Parteneri
Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere
Bucataras.RO

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere

Imi place sa pregatesc pancakes fie pentru micul-dejun, fie cand am pofta de ceva dulce si rapid. Le servesc cu mare placere...

Desert pancakes cu branza de vaci, fructe uscate si miere
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola