Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg de carne. Spor la gatit!

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tocanita de iepure vanat

Ingrediente

  • 1 kg carne de iepure
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ardei gras
  • 1 morcov
  • 3-4 linguri ulei
  • 3 linguri suc de rosii
  • cateva masline negre
  • sare
  • piper
  • cimbru verde
  • boia dulce
  • Pentru marinata:
  • 500 ml vin alb sec
  • 200 ml apa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • boabe de piper
  • 1 foaie de dafin.

Mod de preparare

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta cu carne.

Carnea se desprinde de pe oase si se taie in bucati mai mici.
Se amesteca vinul cu apa, se adauga usturoiul, boabele de piper, foaia de dafin maruntita, ceapa taiata in patru si bucatile de carne. Se acopera vasul si se lasa la rece pentru 3-4 ore sau peste noapte.
Carnea se scoate din marinata si se lasa sa se scurga bine. Se prajeste in ulei pana se rumeneste pe toate partile, apoi se scoate si se lasa deoparte. In uleiul ramas se adauga ceapa, usturoiul, morcovul si ardeiul gras - toate tocate marunt. Se lasa la calit 5-6 minute, apoi se stinge totul cu 100 ml apa si 100 ml din marinata in care a stat carnea de iepure.
Se pune inapoi in oala si carnea. Se adauga sare, piper, boia si cimbru dupa gust, apoi se lasa sa fiarba la foc mic, timp de 20 minute. Se adauga sucul de rosii si se mai lasa sa fiarba inca 20-25 minute. In ultimele 5 minute de fierbere se adauga si maslinele.

Tocanita de iepure vanat se serveste calda sau rece, insotita de un pahar mare cu vin rosu!
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Pentru prepararea tocanitei de iepure ar fi utila o cratita cu capac Vitesse de la Kitchenshop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba de vacuta
3
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
4
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Ciorba de legume cu perisoare
5
Ciorbe

Ciorba de legume cu perisoare

O ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.

Ciorba de legume cu perisoare
Parteneri
Aperitive festive
Bucataras.RO

Aperitive festive

Mereu ne gandim ce sa punem pe masa de sarbatori, asa ca am facut o serie de aperitive gustoase si rapide. 

Aperitive festive
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!