Intr-o oala mare se pune apa cu sare si cu otet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varza coceanul (cotorul) si se pune in apa clocotita pentru a
Intr-o oala mare se pune apa cu sare si cu otet la fiert, la foc potrivit. Se scoate din varza coceanul (cotorul) si se pune in apa clocotita pentru a se desface frunzele. Se curata ceapa, se spala si se taie marunt. Ciupercile se curata, se spala si se maruntesc. Intr-o tigaie, se caleste ceapa in ulei, la foc mic, pana devine sticloasa. Se presara putina boia si se amesteca. Intr-un castron se pun ciupercile, orezul spalat si scurs de apa. Se condimenteaza cu sare, piper si se amesteca bine. Apoi se adauga ceapa calita din tigaie dupa ce a fost lasata putin sa se
raceasca. Cand s-au inmuiat frunzele de varza din oala, se scot pe o farfurie, la racit, se taie cotorul frunzei si se umple cu compozitia din castron. Sarmalele se ruleaza si se inchid la capete. Frunzele mici de varza ce nu se pot umple, se taie si se aseaza pe fundul unei oale mari (aproximativ jumatate din cantitate). Se pun sarmalele, deasupra se pune restul de varza taiata, sosul de rosii si apa cat sa le acopere. Se lasa la fiert, la foc mic. Dupa aproximativ 40 de minute se scoate o sarma si se verifica daca e fiarta (orezul trebuie sa fie moale).
Se servesc calde.
Alte retete de post recomandate:
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatAsta seara am venit cu o reteta simpla dar foarte buna. Probabil ca, pe multi dintre voi, aceste placinte o sa va duca cu...
Placinte cu cas si marar verdeIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii