Mancaruri cu varza

Sarmale in foi de varza

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se toaca carnea, se amesteca cu ceapa tocata marunt si cu orezul usor calite in untdelemn, sare, piper dupa gust si se formeaza sarmalele. Varza rama

ingrediente

   1 1/2 kg carne de porc
   500 gr. afumatura
   400 gr. ceapa
   300 gr. orez
   sare
   piper
   300 gr. bulion de rosii
   crengute de cimbru
   2 verze acre frumoase
   smantana pentru servit
   malai pentru mamaliguta

mod de preparare

Se toaca carnea, se amesteca cu ceapa tocata marunt si cu orezul usor calite in untdelemn, sare, piper dupa gust si se formeaza sarmalele. Varza ramasa se toaca marunt. O parte se aseaza pe fundul vasului pentru fiert sarmalele. Se aseaza in straturi alternative sarmale si felii de afumatura. Se acopera totul cu varza tocata si crengute de cimbru si se da la foc mic, acoperite cu apa, pentru 30 min. Dupa aceea se adauga bulionul si se lasa la fiert inca 15 min., apoi se acopera cu felii de rosii si se introduce la cuptor, pentru 30 min.






Se servesc cu smintina si mamaliguta

Alte retete recomandate

Incearca si Musaca de varza
Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancaruri cu varza

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite