Din feliile de sunca taiem atatea fasii lunguiete, cate rulouri dorim (in cazul meu 16). Resturile/marginile din sunca si ceapa le tocam si le cali
Din feliile de sunca taiem atatea fasii lunguiete, cate rulouri dorim (in cazul meu 16). Resturile/marginile din sunca si ceapa le tocam si le calim in putin ulei de masline. Între timp taiem zucchini in felii, pe lungime (numarul feliilor de zucchinii sa corespunda cu cel de fasii de sunca). Nu trebuie taiate foarte subtiri, ci cam de 4-5 mm grosime.
SOSUL
Resturile de zucchini se toaca grob. Zucchini tocat se adauga la ceapa cu sunca prajita,se condimenteaza si mai lasam 2 minute la rumenit. Adaugam laptele. Cand acesta da primul clocot, se adauga mozzarella taiata cubulete si o parte din usturoi trecut prin presa. Se amesteca si se ia de pe foc. Daca doriti sosul "mai legat" adaugati o lingura de amidon. Adaugam busuiocul rupt si amestecam. Pastram sosul la cald.
RULOURI
Grilam feliile de zucchini (intre timp, punem si pastele la fiert in apa cu sare-al dente,chiar putin mai tari). Pisam restul de usturoi, amestecam 2 linguri de ulei de masline, condimentam cu sare si piper si turnam peste zucchini grilati. Amestecam usor feliile. Punem cate o fasie de sunca pe o felie de zucchini si rulam. Pastele fierte al dente, se pun intr-un vas termorezistent, peste se toarna sosul, se amesteca. Asezam ruladele. Presaram cascaval deasupra, si dam in cuptorul preincalzit la 250°C + ventilatie si lasam la rumenit dupa plac!
Ruladele de zucchini se pot coace cu cascaval deasupra si fara paste cu sos dedesubt sau se pot stropi doar cu ceva zeama de lamaie si parmezan.
Se serveste cald. Pofta buna! Reteta Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate,...
Tortellini cu perisoare si sos gongorzolaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii