Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati

Din feliile de sunca taiem atatea fasii lunguiete, cate rulouri dorim (in cazul meu 16). Resturile/marginile din sunca si ceapa le tocam si le cali

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati

Ingrediente

  • 800 g zucchini
  • 250 g prosciutto cotto
  • 150 g cascaval
  • 125 mozzarella
  • 500 ml lapte
  • 350 g paste
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • frunze de busuioc rosu
  • ulei de masline

Mod de preparare

Din feliile de sunca taiem atatea fasii lunguiete, cate rulouri dorim (in cazul meu 16). Resturile/marginile din sunca si ceapa le tocam si le calim in putin ulei de masline. Între timp taiem zucchini in felii, pe lungime (numarul feliilor de zucchinii sa corespunda cu cel de fasii de sunca). Nu trebuie taiate foarte subtiri, ci cam de 4-5 mm grosime.

 

SOSUL

Resturile de zucchini se toaca grob. Zucchini tocat se adauga la ceapa cu sunca prajita,se condimenteaza si mai lasam 2 minute la rumenit. Adaugam laptele. Cand acesta da primul clocot, se adauga mozzarella taiata cubulete si o parte din usturoi trecut prin presa. Se amesteca si se ia de pe foc. Daca doriti sosul "mai legat" adaugati o lingura de amidon. Adaugam busuiocul rupt si amestecam. Pastram sosul la cald.

 

RULOURI

 

Grilam feliile de zucchini (intre timp, punem si pastele la fiert in apa cu sare-al dente,chiar putin mai tari). Pisam restul de usturoi, amestecam 2 linguri de ulei de masline, condimentam cu sare si piper si turnam peste zucchini grilati. Amestecam usor feliile. Punem cate o fasie de sunca pe o felie de zucchini si rulam. Pastele fierte al dente, se pun intr-un vas termorezistent, peste se toarna sosul, se amesteca. Asezam ruladele. Presaram cascaval deasupra, si dam in cuptorul preincalzit la 250°C + ventilatie si lasam la rumenit dupa plac!

 

Ruladele de zucchini se pot coace cu cascaval deasupra si fara paste cu sos dedesubt sau se pot stropi doar cu ceva zeama de lamaie si parmezan.


Se serveste cald. Pofta buna! Reteta Paste gratinate cu rulouri din zucchini grilati a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob usor de pui

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Drob usor de pui
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Desert prajitura felie de lapte
2
Retete culinare

Desert prajitura felie de lapte

Astazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...

Desert prajitura felie de lapte
Aperitiv - Oua umplute cu avocado
3
Aperitive cu oua

Aperitiv - Oua umplute cu avocado

Oua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...

Aperitiv - Oua umplute cu avocado
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
5
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Parteneri
Tortellini cu perisoare si sos gongorzola
Bucataras.RO

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola

,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate,...

Tortellini cu perisoare si sos gongorzola
Drob de miel in foietaj
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Altfel de Cozonac cu Nuca
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!! citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola