Paste si pizza

Reteta Pasticho

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 35m 
Angel's Food postat de
Postat pe: 11-11-2018
Adaugă în cartea de bucate
Pasticho, un fel de mancare absolut senzational a carei prezentare nu mai are nevoie de cuvinte...este fabuloasa!
Pe langa un aspect naucitor, Pasticho are si un gust pe masura: ricotta, carne, branza ...per total, suculenta si savoare.
Enjoy!

ingrediente

8 portii

   500 gr. macaroane
Sos:
   800 gr. rosii cherry din conserva
   250 ml. vin rosu sec
   1 kg. de carne de vita tocata
   carne de porc
   1 bucata de praz
   1 dovlecel
   2 catei de usturoi
   ulei de masline
   sare si piper
   putin cimbru
   oregano
   rozmarin si boia de ardei
Topping:
   3 oua
   250 ml. lapte
   50 ml.smantana
   250 gr. branza ricotta proaspata
   putina nucsoara
Mai avem nevoie de:
   100 gr. cascaval (sau parmezan)
   100 gr.mozzarella rasa
   sau rupta bucatele marunte
   putin unt pentru uns tava

mod de preparare

*Pentru inceput punem branza ricotta la scurs intr-un tifon, sau intr-o strecuratoare.
*Pregatim o tava pentru cozonac pe care o ungem pe margini cu putin unt.

*Acum ne apucam sa pregatim preparatul.Procedam asa:
1.Punem intr-o cratita putin ulei de masline.
2.Adaugam prazul taiat rondele subtiri.Cand rondelele sunt rumenite, adaugam dovlecelul taiat cubulete marunte.Mai lasam pe foc 3-4 minute, dupa care adaugam cateii de usturoi si calim inca 1 minut.
3.Punem acum carnea tocata si condimentam dupa gust cu sare, piper, boia.
4.Adaugam plantele aromatice: oregano,rozmarin si cimbru, amestecam bine si lasam pe foc inca 5 minute.
5.Cand carnea incepe sa devina albicioasa, adaugam rosiile maruntite si vinul.
6.Punem un capac si lasam la foc mediu sa fiarba cam 30-40 de minute.Amestecam din cand in cand.La final trebuie sa obtinem un sos de carne mai gros si lichidul sa fie evaporat in intregime.
7.Cat timp fierbe sosul punem intr-o oala apa cu sare.Adaugam pastele si le fierbem pentru 8 minute, dupa care le scurgem bine si le punem deoparte.
8.Intr-un castron batem ouale cu branza ricotta, smantana, laptele si nucsoara.
9.Cand sosul de carne este gata, asezam pastele (pe lung) pastele pe fundul tavii de cozonac pregatita anterior.
10.Punem deasupra sosul si nivelam bine.
11.Turnam deasupra carnii amestecul de oua si presaram deasupra jumate din cantitatea de cascaval (parmezan) si mozzarella.
12.Dam tava la cuptor, la foc mediu pentru 35 de minute.Dupa acest timp, scoatem tava, punem restul de branza rasa si mai dam la cuptor pentru inca 10 minute.
13.Cand Pasticho este gata, bine rumenita si are la suprafata o culoare aurie, scoatem tava din cuptor si o lasam sa se tempereze.
14.Feliem cand este rece si servim Pasticho alaturi de un pahar de vin.
Pofta mare va doresc!
Incearca si Salata italiana picanta
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasticho" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.