Paste si pizza

Reteta Pizza de casa cu blat crocant

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Ardei umpluti si inveliti in aluat de pizza(reteta video)"
 
Tot secretul acestei retete de pizza sta in blatul crocant si sosul de rosii facute in casa. Nu este greu de facut si te poti bucura acasa de cea mai delicioasa pizza.

ingrediente

Pentru blatul de pizza:
   300g faina
   3lg ulei de masline
   1 lingurita de sare
   1/2 plic de drojdie uscata
   150ml apa calduta
Pentru sosul de rosii:
   5-6 catei de usturoi
   5lg ulei de masline
   4 frunze busuioc
   1lg amestec verdeturi italiene
   750g rosii pasate
   sare si piper dupa gust
Pentru topping de pizza:
   mozzarella
   ciuperci
   salam picant
   gorgonzola

mod de preparare

Prima data preparam blatul de pizza, pentru ca trebuie lasat la dospit. Amestecam faina impreuna cu drojdia si sarea. Facem o scobitura in mijloc si turnam cele 3 linguri de ulei de masline, apoi apa calduta si framantam pana obtinem un aluat elastic. Lasam aluatul de pizza la dospit intr-un loc caldut pentru 40 de minute.




Intre timp preparam sosul de rosii cu busuioc si usturoi:




Cateii de usturoi zdrobiti ii calim in uleiul de masline, pana cand lasa aroma, dupa care ii scoatem din oala. Adaugam rosiile pasate sau mixate (curatate de coaja), adaugam frunzele de busuioc si condimentele si lasam sa fiarba amestecand din cand in cand pentru 10 minute, pana cand capata consistenta unei smantani.




La final scoatem si frunzele de busuioc din sosul de rosii, si il lasam sa se raceasca.




Dupa ce a dispit aluatul il asezam pe o suprafata cu faina si il intindem intr-o foaie de 1 cm grosime.




Il asezam apoi intr-o tava pentru pizza unsa si tapetata cu faina, si il ungem pe toata suprafata cu sosul de rosii.




Asezam dupa preferinte ciupercile si feliile de salam, apoi din loc in loc bucati de gorgonzola.




Mozzarella o punem ultima, din abundenta, dupa care dam pizza la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 15-20 de minute.


Pizza de casa cu blat crocant se serveste dupa ce s-a racit putin, bineinteles daca aveti rabdare sa asteptati, mirosurile din bucatarie vor declansa papilele gustative :).

Incearca si Pizza cu bureti (opintici)
Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de casa cu blat crocant" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.