Sunt usor de facut si extrem de versatile: se pot face fie din aluat de pizza, fie din foietaj si cu ce-avem prin frigider – sunca, salam, bucati ramase din carne de pui, chilli con carne sau orice va trece prin minte. Sunt perfecte pentru musafiri pe neasteptate sau o mic-dejun relaxant!
Framantam un aluat potrivit din faina, drojdie, ulei, sare, zahar, chimen si o cana mica de apa calduta. Il lasam la dospit 2 ore intr-un loc caldut si acoperit cu un servet umed.
Apoi intindem cateva foi de marimea aparatului de vafe, cate 2 pentru fiecare pizza.
Putem sari peste aceasta etapa daca folosim aluat de foietaj congelat. Incalzim aparatul de facut vafe, il ungem bine cu o pensula cu ulei pe ambele fete.
Asezam o foaie in aparat, o ungem cu ulei, presaram cascavalul si umplutura, apoi o acoperim cu o alta foaie de aceeasi dimensiune.
Inchidem aparatul si coacem pana pizza devine aurie. Savuram cu drag si grija (ca-s fierbinti!).
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalNu puteam sa astept Sarbatorile de iarna fara turta dulce, mai ales ca imi place mult sa fac tot ce inseamna forme decupate...
Turta dulce 3Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii