Pe vremuri era prajitura pentru copii taranilor din Moldova.
Se strecoara laptele si se pune intr-o oala la prins, se lasa cam doua zile dupa care se poate folosi ca si chisleac sau cum se zice mai nou, iaurt de casa.
Mod de preparare pentru alivanca: Se pune branza de vaci si branza de capra intr-un vas mai mare si se faramiteaza foarte bine, se adauga ouale batute, smantana, chisleacul, faina de grau si se omogenizeaza bine compozitia, mai spre final se adauga si bicarbonatul de sodiu si se amesteca usor.
Bicarbonatul are rolul de a face alivanca frageda si pufoasa, daca este prea mult sau prea putin strica, daca e prea putin, nu va fi pufoasa, daca e prea mult, nu are gust bun.
Se adauga la final si jumarile taiate bucati mici si se toarna intr-o tava ce a fost unsa cu mult unt sau margarina. Alivanca va trage grasime cat are nevoie si asa nu se va lipi de tava. Se da la cuptorul incalzit pentru circa o ora, la foc potrivit si, cand se rumeneste, este semn ca este gata.
Sa aveti pofta, dragilor!
Este o prajitura sarata, insa tare gustoasa si aromata de la jumari.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseCopanele in fulgi este un preparat iubit de multa lume, in special de cei mici, dar nici cei mari nu le refuza niciodata! Pot...
Copanele in fulgi de porumb la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii