Mancare vegana

Reteta Conopida gratinata

portii reteta 3 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 10m 
gatire reteta 10m 
admin postat de
Postat pe: 07-12-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Supa Crema de Conopida (Reteta Video)"
 
>
Conopida gratinata

ingrediente

3 portii

   1 buc Conopida proaspata
   6 catei Usturoi
   300 ml Ulei de masline
   1 lingurita Sumac
   1 varf de cutit Chimion
   1 lingurita Pasta de rosii
   2 linguri Fresh de lamaie
   3 linguri Patrunjel tocat
   Sare si piper – dupa gust

mod de preparare

• Spala conopida bine si rupe-o buchetele;
• Pune apa pe foc la fiert cu putina sare;
• In momentul in care a dat in clocot adauga buchetelele de conopida si lasa-le cca 3-4 min;
• Scurge apoi apa si pune buchetelele de conopida intr-o tava cu hartie de copt;
• Blendeaza bine usturoiul;
• Freaca apoi bine usturoiul adaugand sare si ulei treptat pana obtii un mujdei;
• Adauga peste acestea pasta de rosii, fresh-ul de lamaie, piperul si sumacul;
• Unge bine buchetelele de conopida cu aceasta compozitie si presara chimion pe deasupra;
• Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si lasa-le acolo pana se gratineaza;
• Serveste cu patrunjel tocat;
Pofta buna !
Incearca si Supa crema de cartof cu menta, lapte de cocos si foaie de placinta
Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida gratinata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Mancare vegana
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.