Impletita cu seminte

Reteta de paine impletita cu seminte si iaurt este delicioasa, numai buna de facut in casa. Se prepara usor si poate fi facuta oricand.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Impletita cu seminte

Ingrediente

  • 250 g iaurt
  • cca 400 g faina
  • un ou
  • sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 100 g seminte de floarea soarelui
  • putin unt sau margarina pentru uns
  • Pentru deasupra; un ou batut
  • seminte de flaorea soarelui
  • mac si susan

Mod de preparare

Se amesteca iaurtul cu oul batut, apoi se dizolva (in iaurt) drojdia si un praf de sare, se adauga faina si se framantam un aluat elastic in care incorporam si semintele de floarea soarelui, oprind cateva pentru a presara deasupra. Se acopera cu un prosop de bumbac si se lasa la cald sa creasca, cateva minute(cca 20).

Dupa ce a crescut aluatul se imparte in trei bucati egale, pe care le rulam si le impletim. Impletitura se aseaza intr-o tavita unsa cu unt, apoi se da la copt, la foc potrivit pana se rumeneste usor, se scoate si se unge bine cu oul batut, apoi se presara deasupra semintele si se baga din nou la cuptor cateva minute, pana se rumeneste frumos.

Se scoate impletitura din cuptor si se infasoara intr-un prosopel de bumbac, sa se abureasca. Este foarte buna calda dar si rece.


Pofta buna! Reteta Impletita cu seminte a fost propusa de ani67 pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Risoni cu sos de rosii si macrou afumat
Bucataras.RO

Risoni cu sos de rosii si macrou afumat

Risoni sunt un sortiment de paste mici care imita forma orezului sau si mai bine forma orzului, motiv pentru care le mai...

Risoni cu sos de rosii si macrou afumat
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola