• dizolvati drojdia de bere in bere nefiltrata
• lasati-o circa 15 minute sa "lucreze" (veti observa mici bule deasupra)
mod de preparare
• dizolvati drojdia de bere in bere nefiltrata
• lasati-o circa 15 minute sa "lucreze" (veti observa mici bule deasupra)
• adaugati aceasta compozitie lichida in vasul de plastic al robotului multifunctional Ankarsrum si peste aceasta puneti uleiul de masline
• puneti dispozitivul de framantare, setati bratul la circa 3 cm de margine si adaugati si spatula pentru curatarea marginilor vasului de plastic
• porniti aparatul pe viteza mica si incepeti sa adaugati treptat faina, sarea si zaharul
• framantati pentru cca 8-10 minute
• pudrati coca cu faina si adaugati-o intr-un castron pe care il acoperiti ulterior cu o carpa
• lasati-o la crescut pentru cca 120 min, la cald, intr-un castron, acoperit cu o carpa
• modelati painea si puneti-o in 2 forme de cozonac tapetate in prealabil – lasati-le la crescut in forme pentru inca 30 de minute
• bateti bine galbenusurile de ou si ungeti bine painea
• introduceti-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade pentru 45-50 de minute
• faceti testul cu scobitoarea si daca aceasta este curata, atunci inseamna ca este coapta
• lasati-o la odihnit cca 2-3 ore pe un tocator, acoperita cu o carpa.
Pofta buna!
Incearca si Aluat de paine
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu bere nefiltrata si ierburi de Provence" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paine
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe