Paine

Reteta culinara Paine cu branza si usturoi

complexitate reteta Redusa 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Paine sarbeasca"
 
O paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.

ingrediente

   500g faina,
   1 plic drojdie,
   1 lingrita sare,
   2 linguri ulei de masline,
   1 lingura de miere lichida,
   2 catei de usturoi zdrobiti,
   25g unt moale,
   100g cedar sau cascaval dat prin razatoare,
   1 mana frunze de cimbru

mod de preparare

O paine care se potriveste in toate combinatiile oferite de un pranz festiv.





  1. Se rastoarna intr-un bol mare faina, drojdia sis area. Se amesteca 300ml de apa fierbinte cu uleiul si mierea intr-o cana, apoi se toarna peste copozitia din bol amestecand continuu pana cand se obtine o coca moale.



  2. Se asaza coca pe o suprafata presarata cu faina si se framanta 5 minute pana cand nu se mai simte lipicioasa, presarand faina suplimentara daca e cazul. Se intinde coca astfel incat sa incapa in tava.



  3. Se amesteca usturoiul cu untul si se asaza deasupra aluatului. Se presara cu branza si cimbrul. Se acopera cu folie alimentara unsa cu putin ulei si se lasa la crescut intr-un loc cald 40 minute.



  4. Se incalzeste cuptorul la 200°C. se scoate folia alimentara si se da painea la cuptor 30 minute, pana cand creste si devine aurie. Se lasa la racit 10 minute, se taie 12 bucati si se serveste.




Incearca si Paine in 30 de minute, fara drojdie
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu branza si usturoi" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Paine

Alte retete cu:

paine retete paine

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite