Zaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop. Siropul se lasa sa se ra
Zaharul brun se pune intr-o craticioara. Se caramelizeaza, apoi se stinge cu apa si se lasa pe foc pana se formeaza un sirop. Siropul se lasa sa se raceasca pana in punctul in care devine caldut, apoi se pune intr-un bol. Peste siropul de caramel se adauga chimenul, drojdia, uleiul si sarea
Se amesteca bine.
Apoi se adauga fainile. Nu am poza de la pasul acesta deoarece am framantat cu ambele maini. Dupa ce se incorporeaza si faina, se mai framanta 5 minute. Apoi se unge un bol curat cu putin ulei de masline, se pune aluatul, se acopera cu folie alimentara si se lasa la crescut o ora.
Dupa o ora aluatul si-a dublat volumul.
I-am dat forma de paine, l-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, apoi l-am crestat de doua ori. L-am mai lasat inca 30 de minute sa creasca in tava.
Se coace cam 25 de minute, in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu
Se mananca cu unt si gem, crema de branza sau orice doriti dumneavoastra. Poate fi pastrata mai mult timp daca o inveliti intr-un stergar de bumbac si o puneti intr-un loc racoros.
Reteta Paine integrala de secara a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro
Alte retete de paine gasiti aici:
Paine nan,
Paine cu faina integrala si seminte,
Paine in ghiveci
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postSalam de biscuiţi, reţetă pentru diabetici De cand ne-am procopsit si noi cu niste diabetici pe la casa omului, am...
Salam de biscuiţi, reţetă pentru diabeticiIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii