Alevanca bucovineana

Alevanca bucovineana este o reteta de prajitura cu faina de malai, cu lapte si oua. Se prepara cu precadere in judetul Suceava.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Alevanca bucovineana

Ingrediente

  • 500g malai de porumb
  • 1 lingura mare de zahar
  • 1 ceasca de smantana
  • 1l de lapte
  • 2 oua
  • 150g unt+50g de uns+50g la urma
  • 1 pahar faina de grau
  • 1 nuca de drojdie

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert; malaiul intr-un castron, se sareaza putin si se opareste cu laptele clocotit, dupa care se lasa la racit.

Drojdia se pune la inmuiat in putin lapte cald.

Dupa ce s-a racit laptele cu malaiul se adauga faina, ouale, untul, zaharul, drojdia si se amesteca foarte bine. Trebuie sa aibe consistenta unei smantani mai groase.

Se unge un vas cu unt, se toarna amestecul, se niveleaza si se da la foc mediu, pana se intareste si se rumeneste.


Se serveste calda, cu unt si smantana.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Eclere
1
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
2
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
3
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Mâncare de năut cu sos de ceapă
4
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Cascaval la capac simplu
5
Aperitive cu branza

Cascaval la capac simplu

Aceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...

Cascaval la capac simplu
Parteneri
Chiftelute de soia
Bucataras.RO

Chiftelute de soia

Chiftelute de soia
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)