Preparate dulci

Reteta Baigli

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Baigli sau saviecute, cum li se mai spune, sunt de fapt niste cozonaci cu mai putin aluat. Pentru reteta de baigli aveti nevoie de mac, drojdie uscata, zahar, lapte si oua.

ingrediente

Aluat:
   2 galbenusuri
   150 ml lapte
   100 g unt
   coaja rasa de citrice
   100 g zahar
   30 g drojdie uscata
   500 g faina
Umplutura:
   100 g seminte de mac
   150 ml lapte
   50 g unt
   2 albusuri
   esenta de rom.

mod de preparare

Baigli este un fel de cozonac care e mai des pregatit de gospodinele din Transilvania si din vestul tarii. Se aseamana reteta cu cea de cozonac si se pregateste cel mai des la marile sarbatori.

Pentru aluatul de baigli se pregateste mai intai o maia din drojdie, 3 linguri de faina si lapte caldut. Dupa 30 de minute, in care a inceput sa bolboroseasca drojdia se mixeaza untul cu zaharul, coaja de lamaie si de portocala, apoi se amesteca si cu galbenusurile. Faceti o adancitura in faina si turnati acolo maiaua si amestecul cu unt. Se framanta aluatul si se lasa apoi la dospit pana isi dubleaza volumul.
Pentru umplutura, spalati macul in apa rece, scurgeti-l si apoi puneti-l la fiert in lapte pana se ingroasa. Se adauga untul, esenta si se omogenizeaza. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza usor in crema racita.

Se intinde aluatul de baigli si se aseaza umplutura, dupa care se ruleaza. Ruladele se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina; se ung deasupra cu ou si se presara cu zahar vanilat. Se coc in cuptorul deja incins, timp de 40-45 minute.


Se serveste ca desert sau la mic dejun cu o ceasca de lapte sau cafea.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.




Alte retete de Paste recomandate:

Incearca si Prajitura cu foi si crema de mac
Daca ti-a placut reteta noastra "Baigli" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 17 %
899.99 lei
749.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.