Preparate dulci

Reteta Cioco-painici

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea liche

ingrediente

Aluatul:
   500-550 g faina
   45 g cacao
   70 g zahar
   1 ou
   1/2 lingurita sare
   1 lingurita scortisoara
   30 gr unt
   300 ml lapte
   6 g drojdie uscata sau 20 g drojdie proaspata
Glazura:
   un albus (sau 2-3 linguri apa)
   60 gr. zahar pudra

mod de preparare

Puneti laptele pe foc si dizolvati in el zaharul si untul (pastrati o lingura de zahar deoparte daca folositi drojdie proaspata pentru a o putea lichefia).


Luati laptele de pe foc si cand e doar caldut incorporati oul batut bine in prealabil si drojdia.


Intr-un vas amestecati bine faina cu scortisoara, sarea si cacao, peste care turnati apoi laptele si framantati pana obtineti un aluat lucios care se dezlipeste de degete.


Acoperiti vasul si lasati aluatul sa creasca la loc cald pana isi dubleaza volumul.


Pregatiti una-doua tavi in care puneti hartie de copt unsa cu putin ulei.


Cand aluatul a crescut taiati-l in bucati din care sa formati mingiute de marimea unei caise.


Acoperiti tavile si lasati painicile sa creasca inca 30 minute, sa isi dubleze volumul, dupa care le coaceti la 180 grade timp de 20 de minute.


Intre timp pregatiti glazura amestecand bine albusul cu zaharul pudra.


Dupa ce scoateti painicile din cuptor ungeti-le cu aceasta glazura cat sunt inca fierbinti.
Sunt foarte bune calde sau reci.


Pofta buna!





Reteta Cioco-painici a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro





Alte retete de chifle dulci gasiti aici:


Pufi-chifle cu apa minerala,


Cuiburi cu cocos,


Colaci cu alune
Incearca si Cozonac cu migdale si rahat
Daca ti-a placut reteta noastra "Cioco-painici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.