Kurtos kalacs sau cozonac secuiesc este o specialitate care a devenit foarte populara la targuri si festivaluri. Pentru reteta de kurtos kalacs aveti nevoie de faina, zahar, drojdie si nuca.
Kurtos kalacs sau cozonac secuiesc este o specialitate care a devenit foarte populara la targuri si festivaluri. Pentru reteta de kurtos kalacs aveti nevoie de toate ingredientele mai sus amintite, insa puteti sa folositi si nuca de cocos, scortisoara sau alte arome care va sunt pe plac.
In mod traditional Kurtos kalacs se face la jar, dar puteti sa il pregatiti si in cuptorul de acasa.
Mai intai pregatiti siropul. Se fierbe aba, zaharul si sucul de lamaie pana se formeaza un sirop. Lasati sa se raceasca.
Aluatul se aseamana cu cel cozonac. Se dizolva drojdia in laptele caldut, se adauga zahar si untul topit, esenta de vanilie si ouale batute cu putina sare. La urma adaugati faina si framantati pana cand aveti un aluat elastic. Lasati apoi la loc cald sa dospeasca cam o jumatate de ora.
Dupa ce a dospit, aluatul se intinde si se taie in fasii. Acestea urmand a fi infasurate pe formele de kurtos kalacs unse cu ulei. Se ung bine cu siropul racit si se tavalesc prin nuca si zahar si se pun apoi in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coc in cuptorul deja incins, timp de 35-40 minute.
Se servesc ca desert cu o cana de lapte ori cafea.
Sursa acestei retete este blogul culinar Truedelights.
Alte retete recomandate:
Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...
Placinta cu mereDin categoria rețetelor de post, dar și din categoria rețetelor cu leurdă, rețete de primăvară, azi am preparat...
Piure de cartofi cu spanac si leurdaSalata de cartofi noi cu dressing de iaurt și muștar este o combinație răcoritoare și gustoasă, perfectă pentru zilele...
Salata de cartofi noi cu dressing de iaurt si mustarO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)O reteta in ton cu vremea de-afara.
Placinta (melcisori) cu mereAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdePentru că nu v-am adus încă nicio rețetă de murături, m-am gândit ca în această toamnă să vin și eu cu câteva...
Gogoșari întregi murați
Comentarii