Preparate dulci

Reteta Sockerkringlor, covrigi cu zahar

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Se topeste grasimea si se adauga laptele. Se incalzesc. Temperatura = 37 grade C.
2. Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lichid

ingrediente

Circa. 18 buc (se pot congela dar fara zahar deasupra):
   100 g unt sau margarina
   2 dl lapte
   25 grame drojdie proaspata
   5 dl zahar ( 1 dl zahar = 85 grame)
   1 virf de cutit sare
   5 lingurita amoniac
   circa 7 dl faina ( 1 dl faina = 60 gram)
   (coaja de lamaie / portocala)
   Deasupra: 50 g unt sau margarina
   circa 1 dl zahar

mod de preparare

1. Se topeste grasimea si se adauga laptele. Se incalzesc. Temperatura = 37 grade C.


2. Se farimiteaza drojdia intr-un castron. Se adauga putin lichid (lapte + grasime) si se amesteca. Se adauga restul lichidului.


3. Se adauga zaharul, sarea, amoniacul (coaja de lamaie / portocala) si aproape toata faina, se pastreaza putina faina pentru intins aluatul . Se framinta aluatul.


4. Se lasa aluatul la crescut, acoperit, circa 30 min.


5. Se ia alatul pe planseta. Se imparte aluatul in 18 bucati.


6. Din fiecare bucata de aluat se fac suluri de circa 40 cm lungime, se da forma de covrigi


7. Se pun la crescut pe o tava cu hartie de copt. Se acopera si se lasa sa creasca circa 30 min.


8. Se coc in mijlocul cuptorului cam 8 – 10 min.


9. Se ung cu unt topit cind inca sint calzi. Se dau prin zahar.
Pofta buna!





Reteta Sockerkringlor, covrigi cu zahar a fost propusa de Elena of Sweden pe forum culinar.ro





Alte retete de acest fel gasiti aici:


Pufi-chifle cu apa minerala,


Cuiburi cu cocos,


Colaci cu alune
Incearca si Strudel cu mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Sockerkringlor, covrigi cu zahar" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.