Preparate dulci

Reteta Trigoane

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu un cutit in patrate cu

ingrediente

Pentru aluat:
   200 gr unt
   250 gr faina
   1 lingurita otet
   sare
   apa
Pentru umplutura:
   200-300 gr miez de nuca
   60 gr zahar
   1 albus de ou
   1-2 linguri lapte
Pentru sirop:
   300 gr zzahar
   500 ml apa
   1 lingura rom

mod de preparare




Se prepara un aluat care se impatura si se intinde de 4 ori. Se intinde apoi o foaie de jumatate de cm grosime si se taie cu un cutit in patrate cu latura de 8 cm. Se pun pe fiecare cam 40 gr umplutura de miez de nuca pisata, amestecata cu albusul batut cu zaharul, coaja de lamaie, zahar vanilat sau scortisoara. Se rasfrange la unul din colturi aluatul, se impatura peste cel opus si se strang usor marginile trigonului format. Se pun trigoanele intr-oo tava si se coc in cuptorul incins maxim 10-12 minute.

Dupa ce sunt gata si s-au racit, se trec bucata cu bucata printr-un sirop de zahar cu apa si rom. Alte retete de dulciuri:





Lapte de pasare Cornulete cu rahat Prajitura televizor
Incearca si Spirale cu tahin
Daca ti-a placut reteta noastra "Trigoane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.