Preparate sarate

Reteta Chifle cu branza si basilikum (busuioc)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Chifle umplute (reteta video)"
 
Aluatul
Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate pu

ingrediente

   500 g faina
   270 lapte(3
   5 %)
   30 ml ulei de masline
   25 g drojdie proaspata
   1 lingura rasa de sare (sau dupa gust)
   1 galbenus+ceva lapte pentru uns
   umplutura: branza de vaca
   1ou
   basilikum

mod de preparare

Aluatul


Am pus faina in vasul robotului. Am frecat drojdia cu putin din lapte, am turnat-o peste faina si am inceput a framanta usor,turnand cate putin lapte, putin din ulei, si tot asa , pana am terminat cu lichidele.


Apoi am framantat (robotul) pe treapta mai rapida, pana s-a desprins aluatul de pe peretii vasului.


E foarte important pentru orice aluat, sa fie bine framantat.


Apoi am format cu mainile unse cu putin ulei de masline o bila, pe care am pus-o la crescut, la caldut.(vreo 30 minute)




Umplutura


Branza (eu am avut o brinza de vaca sarata) am frecat-o cu oul,


apoi, am impartit-o in doua. In a -2-a jumatate am pus basilikum tocat.


Dupa ce a crescut aluatul, l-am impartit in doua. Prima parte am facut-o cu branza cu basilikum. Le-am pus in cuptorul incins la 185.


A 2-a tura - cea fara basilikum, le-am facut mai mici, se coc relativ..rapid.


Super bune..si aluatul..o splendoare de frumos,gustos,pufos!
Pofta buna!





Reteta Chifle cu branza si basilikum a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro





Alte retete cu branza: Branzoaice
Incearca si Umplutura de carne pentru pateuri
Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu branza si basilikum (busuioc)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.