Preparate sarate

Reteta Coronite fragede

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Intro ceasca puneti drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecati.
2. Intr-un castron puneti faina, si fac

ingrediente

   3 pahare si jumatate de faina (paharul sa fie normal
   nu foarte mare)
   1 cana de lapte caldut
   jumatate de lingura cu drojdie uscata
   jumatate pahar ulei
   1 lingura si jumatate de zahar
   jumatate lingurita sare
   mac
   susan
   50g. margarina

mod de preparare

1. Intro ceasca puneti drojdia, o lingurita din cantitatea de zahar, si vreo 3 linguri de lapte si amestecati.


2. Intr-un castron puneti faina, si faceti o groapa in mijlocul fainii, si-acolo puneti amestecul de drojdie, si lasati cam 3 minute, nu o sa se umfle prea mult, deci nu intrati in panica.


3. Peste 3 minute, puneti si sarea, restul de zahar, restul de lapte, uleiul (eu le-am pus pe toate o data), si dupa aia bagati lingura de lemn in functiune, si incepeti sa omogenizati.


In mod normal, faina ar trebui sa fie suficienta, dar daca vedeti ca aluatul este cam cleios, mai puteti pune faina, dar puneti cate putin (eu am mai adaugat cam 2 linguri de faina, nu mai mult).


4. Dupa ce amestecati cu lingura de lemn, incepeti sa framantati cu mainile, care le dati inainte prin faina si apoi trebuie sa framantati foarte bine, ideal ar fi sa bagati aluatul la robot, etc, dar puteti framanta si cu mana ca mine, cu conditia sa framantati foarte bine, aluatul se lucreaza usor, este foarte maleabil.


5. Dupa ce l-am framantat, l-am mutat intr-un castron mai mic, si apoi l-am pus la loc caldutz, pentru 30 de minute, iar deasupra castronului se pune o carpa umeda.


6. Apoi aluatul se rastoarna pe masa, nu trebuie framantat din nou! Aluatul il impartiti in 12 bucati la care dati o forma de bila, daca se poate cat mai egale.


7. Apoi, luam cate o bila, o intindem cu sucitorul, nu foarte mult, si apoi cu o pensula o ungem cu margarina topita (topiti 50 gr.), nu puneti foarte multa margarina, doar mangaiati ca sa zic asa aluatul cu pensula muiata.


8. Dupa ce ungeti, rulati (deci daca o sa puneti prea multa margarina, nu o sa puteti rula cum trebuie), dupa ce rulati, apucati usurel de capete si rasuciti fiecare capat in alt sens ( ca si cum ati scoarce un prosop). Apoi uniti capetele si dati forma unui colac.


Procedati la fel si cu celelalte (nu uitati sa ungeti pe fiecare cu margarina), si le puneti apoi intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dupa ce sant gata toti, ungeti-i cu margarina ramasa (nu e obligatoriu sa o folositi pe toata).


9. Apoi, intr-o ceasca puneti un galbenus, si 2 linguri de iaurt, amestecati bine, si cu asta ve-ti unge colacii (dupa ce i-ati uns cu margarina). Deasupra eu am pus niste seminte negre, luate din Ä°zmir, voi puteti pune susan, mac, etc.


10. Dupa ce-ati uns, ati pus seminte, lasati colacii in tava 20 de minute, la loc cald daca se poate, dupa ce trec cele 20 de minute, i puteti baga in sfarsit la cuptor, la 185 de grade, dar pe un gratar cat mai jos din cuptor, dar nu chiar primul de jos.


Colacii se coc destul de repede, 20-25 de minute, verificati-i mai des dupa primele 20 de minute.









Pofta buna!





Reteta Coronite fragede a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro





Alte retete de coronite gasiti aici:


Coronita cu mac ,


Coronite cu alune ,


Covrigi cu cascaval .
Incearca si Painici pentru dejun
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronite fragede" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Preparate sarate

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.