Pregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga o
Pregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale, apoi laptele. Se framanta cam 7-8 minute, si desi la inceput pare moale, o sa devina o coca compacta si elastica. Se presara faina intr-un bol curat, se aseaza coca, se presara putina faina si peste coca, apoi se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc caldut o ora si jumatate. Pentru prepararea umpluturii, se pune untul intr-o tigaie la foc mic
Cand se topeste, se adauga faina si se ameste ca bine. Apoi se pune laptele rece, si se amesteca pe foc mic, timp de un minut, pana incepe sa se ingroase. Se adauga o jumatate de lingurita de nucsoara, apoi cascavalul ras. Prosciutto se taie fasiute si se adauga si el la sos. Se amesteca inca o data, rezulta un bechamel gros si cremos care se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca. Intre timp aluatul a crescut. Se rastoarna pe masa infainata usor. Se imparte in trei, si fiecare treime se intinde intr-o foaie groasa de 0,5 cm, care apoi se portioneaza in 4 patrate. Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare patrat. Apoi se impaturesc in forma de plic. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Dupa o jumatate de ora se ung cu ou batut. Se presara cu cascaval si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc domol. timp de 15-20 de minute.
Sunt bune pentru aperitiv sau mancare la pachet. Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro
Alte retete de pateuri gasiti aici:
Pateuri cu branza,
Pateuri cu ciuperci,
Pateuri rapide cu sunca si crema de branza
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieReteta am luat-o de la Madi https://www.bucataras.ro/retete/pizza-goodfood-33386.html
Pizza cu blat Good FoodIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii