Pateuri gourmet cu prosciutto

Pregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga o

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Pateuri gourmet cu prosciutto

Ingrediente

  • 500 gr faina de paine
  • 250 ml lapte
  • 2 oua
  • un pliculet drojdie uscata sau 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri de zahar
  • o lingurita sare
  • 100 gr unt moale
  • Pentru umplutura:
  • 30 gr unt
  • 2 linguri faina
  • 200 ml lapte
  • 150 gr cascaval sau orice alta branza care se topeste
  • 5 feliute prosciutto
  • jumatate lingurita nucsoara rasa
  • un ou+ 50 gr cascaval ras pt uns

Mod de preparare

Pregatirea pateurilor incepe cu prepararea aluatului. Intr-un bol, se pune faina, drojdia, sarea, zaharul, si untul, si se amesteca toate. Se dauga ouale, apoi laptele. Se framanta cam 7-8 minute, si desi la inceput pare moale, o sa devina o coca compacta si elastica. Se presara faina intr-un bol curat, se aseaza coca, se presara putina faina si peste coca, apoi se acopera cu folie alimentara si se tine intr-un loc caldut o ora si jumatate. Pentru prepararea umpluturii, se pune untul intr-o tigaie la foc mic

Cand se topeste, se adauga faina si se ameste ca bine. Apoi se pune laptele rece, si se amesteca pe foc mic, timp de un minut, pana incepe sa se ingroase. Se adauga o jumatate de lingurita de nucsoara, apoi cascavalul ras. Prosciutto se taie fasiute si se adauga si el la sos. Se amesteca inca o data, rezulta un bechamel gros si cremos care se pune intr-un bol, se acopera cu folie de plastic, si se lasa sa se raceasca. Intre timp aluatul a crescut. Se rastoarna pe masa infainata usor. Se imparte in trei, si fiecare treime se intinde intr-o foaie groasa de 0,5 cm, care apoi se portioneaza in 4 patrate. Se pune cate o lingura de umplutura in fiecare patrat. Apoi se impaturesc in forma de plic. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, si se mai lasa la crescut inca 30 de minute. Dupa o jumatate de ora se ung cu ou batut. Se presara cu cascaval si se coc in cuptorul incins in prealabil, la foc domol. timp de 15-20 de minute.


Sunt bune pentru aperitiv sau mancare la pachet. Reteta Pateuri gourmet cu prosciutto a fost propusa de Luciana Lucia 39081 pe forum culinar.ro

Alte retete de pateuri gasiti aici:

Pateuri cu branza,

Pateuri cu ciuperci,

Pateuri rapide cu sunca si crema de branza

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Drob Pascal
3
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
4
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
5
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Parteneri
Pizza cu blat Good Food
Bucataras.RO

Pizza cu blat Good Food

Reteta am luat-o de la Madi https://www.bucataras.ro/retete/pizza-goodfood-33386.html

Pizza cu blat Good Food
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola