Placinte tigarete, cu foi yufka

Branza si cascavalul se dau pe razatoare, se presara piper peste ele. Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se pune peste branza si cascaval. Se am

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Placinte tigarete, cu foi yufka

Ingrediente

  • foi yufka (4 buc)
  • cascaval
  • branza telemea (sa fie putin grasa si nu foarte sarata)
  • patrunjel
  • piper
  • branza
  • cascaval
  • patrunjel

Mod de preparare

Branza si cascavalul se dau pe razatoare, se presara piper peste ele. Patrunjelul se spala, se toaca marunt si se pune peste branza si cascaval. Se amesteca totul cu o lingura si se da deoparte. Am pus pe masa o foaie asa impaturita cum era si-ncepem s-o despaturim: e destul de uriasa-si fragila. Se despaturesc toate foile si se pun una peste alta. Se taie in 2, urmand ca cele 2 jumatati sa se puna una peste alta. Se imparte iar in 2, se pun iar una peste alta si se taie inca o data. Ne pregatim de montaj. In fata se pun foile cu baza spre noi, in stanga o farfurie intinsa ( in care punem tigaretele-placinte), in dreapta castronul cu umplutura si aproape de varful placintei o farfurie mica umpluta cu apa (cu care se va lipi varful foii). Se presara umplutura la baza foii si se indoaie marginile presand usor. Facem asa ca sa fim sigure ca umplutura ramane la locul ei. Indoim baza asa, presam si incepem sa rulam putin mai strans. Cand ne apropiem de varf il umezim putin cu apa ( cu degetele) si rulam in continuare dupa care avem prima placinta-tigareta. In mod normal ele se fac mai subtiri, de aceea se si numesc tigarete, dar pentru asta se va pune mai putina umplutura si se va rula si mai strans. Pastram din ele cate vrem sa pregatim si restul le infoliem bine, si le punem in frigider. Incingem o tigaie de teflon in care turnam cam jumatate de deget de ulei de floarea soarelui. Cand uleiul s-a incins punem placintele. Se intorc dupa ce se prajesc si atentie ca se fac foarte repede. Can sunt gata se scot pe un prosop de hartie ca sa absoarba uleiul.


Se servesc calde sau reci, pot si insotite de un sos cu iaurt sau de o salata, insa nu este obligatoriu. Reteta Placinte tigarete, cu foi yufka a fost propusa de Pocahontas pe forum culinar.ro

Alte retete de placinte gasiti aici:

Placinta cu branza Placinta cu branza de burduf si marar,

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Clafoutis cu piersici, afine si strugurei
Bucataras.RO

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei

Un desert foarte gustos chiar daca aspectul lasa de dorit din cazua sucului scurs din piersici. Oricum s-a mancat rapid...

Clafoutis cu piersici, afine si strugurei
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola